Solbærmousse med hvid chokolade og lakrids-praline knas

tempforsoeg3

Jeg fandt på at lege lidt med temperering af chokolade her til aften – det blev til en lille dessert-anretning med en solbærmousse, lidt knas og hvid chokolade.

Moussen tog ca. 1 minut at forberede – en kvart piskefløde, en sjat af min hjemmelavede vaniljeessens og en stor skefuld solbærsyltetøj blev rørt sammen, sigtet og hældt på en sifon – en NO2 patron i og så blev den rystet godt og sat på køl. Bum færdig!

Chokoladen blev smeltet og varmet op til 40gr, og derefter tilsat lidt usmeltet chokolade for at ende på 28 grader. De smeltede chokolade blev hældt ud over en plasticstrimmel(lidt ala sådan noget man brugte til en overheadprojektor i gamle dage) og skrabet af i et jævnt lag. Strimlen blev bukket i den form jeg ville have den og holdt på plads i et fad. Da det var kølet ned pillede jeg plasticstrimlen af… og så gik stykket selvfølgelig i stykker! Men så havde man en chance for at det hele kunne anrettes lidt rustik i stedet for pyntejørgen-perfekt 😉

tempforsoeg2

Knaset var lidt genbrug af pralinen fra min dessert i søndags – her dryssede jeg lige lidt rålakrids over. Det smager pivgodt med hvid chokolade.

tempforsoeg1

One comment

  1. Maja siger:

    Savle savle savle…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *