Stegt hummerhale med hummer-consommé og gulerod

hummer1

Da nytårsmenuen desværre ikke inkluderer hummer i år, syntes jeg at vi måtte have en ret med hummer på en kedelig torsdag i stedet – her med en hummer-consommé med sprøde gulerodstern, bacon og forårsløg.

Et par rå hummerhaler på ca. 100gr/stk blev pillet ud skallerne og saltet, derefter smidt på køl en times tid inden de skulle steges.

Noget hummerfond blev reduceret en smule, og klaret med æggehvide. Det gør man ved at lade fonden køle af, og tilsætte en æggehvide og skallen fra ægget mast godt sammen. Det piskes lidt ud i fonden og det sættes til at varme. Når det når kogepunktet slukkes varmen, og gryden tages af. Derefter vil alt grums og urenheder samle sig i æggehviden.

Fonden sigtes og passeres igennem et klæde eller en si med køkkenrulle. Derefter er fonden helt klar og gennemsigtig. Det tager desværre lidt smag, men med en god hjemmekogt fond går det ikke helt galt.

Hummerhalerne blev stegt på en knaldvarm pande i lidt olie. De må endelig ikke få for meget, så det er en god idé at tjekke om de har fået nok ved at stikke en kødnål ind til kernen i kødet, holde den der et par sekunder, og så mærke på overlæben om nålen er lun. Når den er ligenøjagtig lun, er hummerkødet fast, og dejligt saftigt.

Gulerodstern og forårsløg blev kortvarigt varmet med i consomméen, og et par dildskud blev drysset over.

En skive bacon stegt i mikroovnen under pres, for at få helt flade tynde stykker, fik også lov at gøre hummeren selskab 😉

 

2 comments

  1. lykke siger:

    Hej Sjønne, hvor ser det godt ud, hummer er så lækkert :-)

    Godt nytår!

    Lykke

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *