Tørret saltet flæsk

baconage

Der findes utroligt få gode baconprodukter i de danske supermarkeder, så hvad gør man hvis man ikke gider betale for vand/druesukker-pumpet trist gris?

Man laver da sit eget “bacon”! Her er mit første forsøg med at salte og tørre et stykke glad gris.

Af min dejlige kæreste fik jeg til min fødselsdag en ny vakuumpakker. En rigtig fin en med væskeopsamler og sager. Sammen med pakkeren var der også en gang dryaging-poser fra Meatlover.dk.

vacuum

Dryaging er den metode som (gode) slagtere bruger til at modne kødet med. Hos slagteren har man store kølerum hvor man kan hænge kødet til tørre i, men i privaten duer det jo ikke. Derfor kan man benytte en helt speciel type vakuumposer, hvor væske kan fordampe fra, men stadig er tæt så bakterievækst er hæmmet. Det er dæleme smart!

Læs mere om dryaging her

Mit første projekt blev så tørret gris. Et stort stykke økologisk svinebryst blev gnubbet godt ind i en blanding af havssalt, lidt nitritsalt(for en sikkerhedsskyld), knust fennikel, knust sort peber og knuste sennepsfrø. Der skal være så meget salt at hele kødstykket er dækket, og alle sprækker er fyldt. Kødet pakkes i en alm. pose og lægges på køl. I de kommende 3-4 dage vendes posen et par gange i døgnet for at få opløst al salten. Det trækker en masse væde ud og det er meningen.

Kødet tages ud af posen og skylles ren for salt. (Jeg havde ladet mit kød ligge i ca. 8 dage, og det blev alt for salt i første omgang, det løste jeg ved at udvande kødet i ca. 12 timer og så tørre det af igen).

drying

Svinet pakkes nu i en meatlover-pose og placeres i den koldeste del af køleskabet på en rist. Nu vil der over de næste 10 dage fordampe væske fra kødet, og det vil blive hårdt når man trykker i det. Herefter er det bare at pakke skidtet ud og skære det i skiver, tern eller hvad man nu måtte finde på.

sliced

Ja, helt bacon er det jo ikke – men næste projekt kunne sagtens være at røge en gang gris før/efter tørring.

baconpaapanden

Og man kan jo ikke holde sig helt selvom det var halvsent fredag aften – her blev det til et spejlæg med den lækre gris og lidt havesyre… MUMS!

bacondish_small

One comment

 1. Kim Schulz siger:

  Hej Sjønne,
  Lækker opskrift med udnyttelse af meatlovers poser – det kan vi lide :-)
  Kan nævne at vi har fået en ny type pose kaldet Meatlover Smoke ‘n Dry der rent faktisk lader røg aroma slippe ind i posen men ellers har samme smarte modningsegenskaber som vores dryaging poser.
  Det betyder at du f.eks. kan koldrøge en omgang bacon imens at kødet stadig ligger i sit hygiejniske gemmested i posen. Til bacon plejer jeg selv at give det 3x8timers røg på grillen og så modner jeg bagefter i ca 14 døgn. Man går ikke tilbage til supermarkedets bacon når først man har prøvet sådan en omgang :-)
  ciao,
  Kim

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *