Yoghurt-is med granatæble og agurk

yoghurtis2

Denne ret er baseret på Claus Meyers opskrift på yoghurtis fra hans “Almanak” – her serveret med en granatæblesirup og agurk.

Isen er temmelig straightforward, da der egentlig bare skal blandes lidt sukker i yoghurten+ et par stiftpiskede æggehvider for at skabe noget luft.

Jeg gik ud fra Meyers opskrift, dog halverede jeg den så der kun var til 2 mand. Isen røg i ismaskinen, og derefter på frost.

Et granatæble blev pillet for kerner – det gøres lettest i en stor skål med vand, fibrene omkring kernerne flyder ovenpå og kernerne synker til bunds. Easypeasy!

Halvdelen af kernerne blev kogt til en sirup i en gryde med sukker og lidt vand, og sigtet.

Retten blev anrettet med et par “æg” af isen og den nedkølede sirup omkring, granatæblekerner og nogle agurkestave. Agurk smager lidt henad melon når det kombineres med noget sødt – og så ser det pivfrækt ud IMO.

Her kan du se Danmarks Største Udvalg i Ismaskiner til Hjemmebrug


Her kan du se Danmarks største udvalg i ismaskiner til hjemmebrug

7 comments

 1. foodfanatic siger:

  Flotte “æg” – jeg har forsøgt mig med det samme, når jeg har serveret dessert, men jeg synes nu slet ikke, at se så så flotte ud som her. Har du et tip?
  Kh Nadia

  • Sjønne siger:

   Hej Nadia

   Jeg bruger to alm. spiseskeer og har en bøtte med varmt vand ved siden af. Isen skal være rimelig blød for at det lader sig gøre nemt.
   Jeg former så isen imellem de to skeer, lidt som nogen former frikadeller – skiftevis fra den ene ske til den anden. Til sidst tager jeg den ene ske og varmer op i vandet, tørrer den let af og “skeer” den over på den og så på tallerknen.

   Håber det gav mening 😉

 2. jesper siger:

  Ser godt nok lækkert ud, jeg er helt ny startet på alt det her med is så jeg kunne vel ikke få dig til at skrive mængder på yohurt,sukker og æggehvider ? Og hvad det en yoghurt du bruger ?

  • Sjønne siger:

   Hej Jesper,

   Jeg brugte(ca.)
   5 dl yoghurt naturel (jeg brugte bare Coop’s den billigste)
   50-60gr sukker
   1-2 tsk. vaniljesukker
   1 æggehvide

   Smag endelig den færdigblandede is til med lidt ekstra sødme, hvis den er alt for sur, inden du fryser den. Det gøres nemmest med lidt sirup eller flydende honning.

   Der var rigeligt til 2 personer, måske også 4 med portionsstørrelser som på mit billede.

 3. sara siger:

  Uhmmm….igen frister din blog med et lækkert indlæg, hvor er det bare fine farver og komposition- det ser bare så super indbydende ud. Kunne jeg godt sætte tænderne i her efter min løbetur, på trods af at jeg normalt ikke har lyst til is når det er så koldt som her til aften :-)

  • Sjønne siger:

   Tak for rosen :)

   Tror den egner sig fint som løbeturs-dessert(hvis det findes hehe) – den er jo noget mere kaloriefattig end normal flødeis 😉

   • sara siger:

    jo, jo løbetursdessert det findes da eller også så burde det i hver fald :-) Tak for inspirationen- måtte nøjes med en saftig appelsin i dag, men vi gerne prøve din opskrift snart!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *