header_part1

Her er mine bud på nogle cocktails der kan bruges som velkomstdrink til nytårsfesten (eller hvilken som helst fest!), som starten på en god middag, eller bare for sjovs skyld en mandag aften.

Den første cocktail er i den lette ende. Kodeordene her er frugt, syrlighed og friskhed.

Skotlander Seabuckthorn Cooler

romvinspritz2

Den danske romproducent Skotlander Sprits har arbejdet videre med deres lækre hvide rom RAW 1, og infuseret den med havtornbær. Det har givet rommen en snært ekstra sødme og en mild frugtighed som er dejlig for sig selv, eller som tilskud i milde cocktails. Her bliver rommen kombineret med hvidvin, sukkersirup og limesaft.

romvinspritz1

Valget af vin faldt på en Chablis fra La Chablisienne, men enhver tør hvidvin ville nok kunne bruges.

romvinspritz3

Skotlander Seabuckthorn Cooler

Du skal bruge:

3 cl Skotlander III
1,5 cl Sukkersirup
1,5 cl tør hvidvin
1,5 cl limesaft

Shake alle ingredienser med rigeligt is, og dobbelstrain over i et hvidvinsglas med isterninger.
Top op med ca. 3 cl danskvand, og garnér med et stort stykke citronskal som du lige klemmer udover glasset først.

Njordisk Dry Martini

martini1

Nogle entusiastiske danske gutter har valgt at lave deres helt egen gin. Slutproduktet hedder Njord Gin, og er blevet utrolig vellykket. Det er en gin der er produceret på en basespiritus lavet på kartoffel, sådan som man traditionelt har lavet snaps og andet i Danmark i lange tider. Det giver en gin der er cremet og blød, samtidig med et frisk pust af enebær og gran. Utrolig velkomponeret og meget velegnet til cocktails hvor grund-spiritussen smager igennem.

Derfor skulle den selvfølgelig indgå i denne sammenhæng med den ultimative (efter min mening) aperitif, nemlig den ret så klassiske dry martini.

Ingredienslisten er ret kort på en dry martini, men det kræver råvarer af høj kvalitet hvis man skal høre englene synge!

martini4

For at matche den store velsmag fra Njord Ginnen, har jeg valgt en vermouth fra tyske Belsazar. En vermouth hvor det vinøse træder frem og de friske letkrydrede elementer er i fokus.

martini3

Egentlig er denne kombination utroligt velsmagende, men det kan højnes yderligere ved at tilsætte et par dashes citron-bitter. Her blev det til Lemon-bitters fra Bitter Truth.

martini2

Njordisk Dry Martini

Du skal bruge:

6 cl Njord gin
0,5 cl Belsazar Dry vermouth
2 dashes Bitter Truth Lemon bitters

Rør alle ingredienser med rigeligt is, og dobbelstrain over i et nedkølet cocktailglas. Garnér på bedste nordiske vis med en lille kvist gran. Brug de yderste skud, og giv kvisten et ordentligt dask med håndfladen først, så de æteriske olier bliver vakt til live.

Nardini Negroni

negroni4

Nogen er til det, andre er ikke. Italiensk bitter-likør deler vandene, men kombineres det på den rigtige måde kan det være det bedste i verden. Jeg må indrømme at jeg aldrig har været Negroni-fan. Negroni; lige dele gin, bitterlikør og sød vermouth. Campari er jeg aldrig blevet helt gode venner med. Efter min mening er den for grov og dominerende. Campari kan selvfølgelig bruges, men der er altså også andre der laver bitter derude!

negroni1

Fra grappaproducenten Nardini kommer et væld af fine produkter til at nyde som de er, eller bruge i cocktails. Her har jeg brugt deres pendant til Campari/Aperol osv. Den giver efter min mening en mere letdrikkelig Negroni som stadig har de bitre og krydrede elementer der bør være.

negroni3

negroni2

Ginnen og den søde vermouth spiller en ligeså stor rolle, så her er valget faldet på svenske Hernö Gins Navy Strength gin og en sød vermouth fra italienske Cocchi (dem med den utrolig velsmagende Americano).

Nardini Negroni

Du skal bruge:

4,5cl Nardini Bitter
4,5cl Hernö Navy Strenght Gin
4,5cl Cocchi Vermouth di Torino

Rør alle ingredienser med is til den er tilpas fortyndet og iskold, og strain over i et rocksglas med is. Garnér med en grapefrugtskive.

 

Det var først del af mine bud på nytårscocktails! Stay tuned for næste del, der kommer til at omhandle de cocktails der kunne følge efter middagen. Skål!