Chili Con Carne med kalvehaler, guacamole-sifon og kryddercrouton

chilihaler3

Dagen i dag har været præget af en vidunderlig duft fra ovnen – kalvehaler med chili, selleri, tomat, løg, hvidløg og krydderier hyggede sig i maaaange timer ved lav varme.

Det kom der denne smagfulde chili-ret ud af.

Kalvehalerne blev saltet og brunes godt i baconfedt, hvorefter de røg i min gode Römertopf-lerstegeso sammen med portvin, løg, hvidløg, timian, selleri, gulerødder, tomat, spidskommen, chili, laurbærblade og peber. Det simrede i ca. 6 timer ved 100gr inden jeg fiskede kødet op og sigtede væden fra grøntsagerne.

Væden blev kogt ind til det halve og purereret med grøntsagerne, det fik selskab af et par gulerødder og noget rødløg + ekstra chili og simrede i ca. 20 min igen.

Kødet fra halerne blev pillet og varmet igennem med sovsen inden servering.

chilihaler1

Som tilbehør lavede jeg en frisk guacamole – avocado, creme fraiche(38%), salt og lidt citronsaft. Det hele blev blended glat og hældt på en sifonflaske og tilsat et par N2O patroner.

Som lidt sprødt og krydret tilbehør stegte jeg en stor crouton af ciabattabrød i olie. Olien havde jeg på forhånd simret med en håndfuld spidskommenfrø, 1 stjerneanis, lidt fennikelfrø og sort peber.

Til slut smed jeg nogle havesyreblade på – frisk fra vindueskarmen.

Ja, og en af ledknoglerne fra kalvehalen røg altså også lige på. Det er Non-Functional-Garnish på højt plan, men den så så fin ud :)

chilihaler2

2 comments

  1. Sine siger:

    Øjjj, fik helt lyst til kalvehaler nu! Tak for opskriften – den er straks gemt i arkiverne. 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *