Lakridsfestival 2012

Her er en lille gennemgang af Lakridsfestival 2012 – et spændende tiltag, der helt sikkert skal besøges igen næste år!

Jeg fik skudt en masse billeder som jeg har sat lidt sammen i små portioner.

Via Mad+Medier havde jeg sikret mig en plads til både blindsmagning og festival.

Kenneth Guldhammer fra Scagro fortalte først lidt om hvor lakridsen egentlig kommer fra. Uden tvivl en mand der går op i produktet og kan nørde derudaf om lakrids. Efter en kort intro skulle vi til selve smagningen – 7 søde(og mindre søde) + 7 salte(og mindre salte).

Det var meget sjovt at prøve at blindsmage lakrids – der er virkelig mange nuancer og kæmpe forskelle i konsistens og “krydring”.

Efter blindsmagningen var der mulighed for at deltage i workshops og få lækre smagsprøver og en snak med de forskellige udstillere.

Stor ros til arrangørerne for det velafstemte antal deltagere og måden hele setuppet kørte på – meget professionelt!

Her er det folkene fra Lakrids by Johan Bülow der fortæller om- og viser mulighederne for de mange kombinationer af smag sammen med lakrids.

I svenske Lakritsfabriken’s workshop stod den på pannacotta med lakrids og hindbær – meget lækkert.

Sing Tehus lavede japansk grøn matcha-te. Jeg fandt ikke rigtig ud af hvor meget det havde med lakrids at gøre, men det duftede ret godt.

I Grilleriets ene workshop stod den på kammuslinger tilberedt på grill – selvfølgelig med et strejf af lakrids!

I deres anden workshop var der kød på grillen.

Der var også noget til de kageglade, med masser af blingbling pynt i form af roser af marcipan med airbrush farver osv. Det var Konditori Antoinette der stod for vejledningen.

Her er et nogle billeder fra udstillernes stande. Der var mange gode smagsprøver, så man var temmelig mættet med lakrids da man tog derfra – skønt!

5 comments

  1. Hej Sjønne.
    Sikke nogle skønne billeder! Og så fik jeg sgu da også lige øje på mig selv… *right in my face*
    Jeg tror jeg kan genkende dig – du var ikke helt tilfældigvis den der gut, der sad med et kæmpegigantisk Nikon, vel??? 😉

  2. […] marengsmasse blev pisket sammen og tilsat noget godt lakridspulver som jeg fik i en goodiebag til lakridsfestivalen tidligere på året. Massen blev fyldt i en sprøjtepose og sat af i små dutter på en bageplade, […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *