Fotoudstyr

Til enhver god madblog hører der selvfølgelig en masse billeder – det er noget jeg går meget op i på min blog.

Når der er dagslys nok er det altid det bedste valg til fotos. Men når vi når henad efteråret/vinter tager jeg lidt kunstigt lys i brug. Jeg bruger min gamle Nikon SB-80DX Flash monteret på et stativ med en trådløs RF-trigger på. Lyset skydes igennem en simpel gennemlysningsparaply så lyset bliver diffust og lækkert. Herved undgår man skarpe skygger.

Her er et billede af min opstilling, med et closeup eksempel nedenunder:

fotoopstilling2

fotoopstilling1

Jeg benytter udelukkende grej fra Nikon:

Det er et efterhånden halvgammelt Nikon D300 med MB-D10 batterigreb hvor jeg primært bruger et 50mm f1.4 G objektiv og en gammel SB-80DX flash med et RF-triggersæt fra Dison.

4 comments

 1. Mette siger:

  Hejsa.
  Faldt lige over din hjemmeside da jeg sad og googlede efter et godt billede af bøf bearnaise, til inspiration for hvordan jeg kunne tage et godt billede af min portion i aften :) WOW! du har nogle fantastiske billeder her på bloggen! Såvel anretning som fotokvalitet får din mad til at se utrolig indbydende ud! Tak for inspiration!
  MVH Mette

 2. Marie siger:

  Hvordan fungerer det der flash? Kunne jeg godt have lyst til at kaste mig over, når mit nye kamera kommer i hus!

  • Sjønne siger:

   Hej Marie

   Jo, det fungerer lidt i stil med den indbyggede flash der tit er på kameraer – her har jeg bare en ekstern flash der bliver trigget af noget trådløs elektronik(flash trigger). Det gør at jeg kan have lyskilden placeret som jeg vil ifht. emnet og med flashlyset skudt igennem en gennemlysningsparaply gør at man får noget brugbart diffuseret lys.

   Hvilket kamera får du?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *