Om Sjønne

Hvorfor

Denne blog blev til, da jeg havde et behov for at skrive ned hvad det var jeg gik og puslede med i køkkenet – hvilke retter blev gode, og hvorfor osv. Jeg opdagede med det samme den relativt store flok danske madbloggere, og blev ret interesseret i den måde hvorpå man deler med andre hvad der ryger på bordet både til hverdag og når det skal være ekstra lækkert.

Samtidigt var det en god mulighed for at få støvet foto-færdighederne af, og det er efterhånden gået hen og blevet en ret stor del af min blog.

 

Maden

Jeg interesserer mig for al slags mad, bare det er lavet fra bunden og med gode råvarer. Dog har det Ny Nordiske og det klassiske franske køkken fanget min interesse mest.

En god ret for mig indeholder få ingredienser, men gerne i flere udformninger og teksturer – med fokus på den gode smag. Og så skal det se appetitligt ud. Anretningen har meget at sige for mig, ligegyldigt om det er hverdagsmaden eller når den virkelig skal have gastronomisk gas. En god anretning behøver ikke være kompleks og anrettet med pincet, men kræver måske bare at man lige slår bremserne i og tænker over hvordan det skal se ud i 30 sekunder.

Mad må også godt være teknisk krævende, så længe der er en mening med det – enten æstetisk eller smagsmæssigt.

Baggrund

Egentlig har jeg ikke rigtig haft grundlag for at interessere mig så meget for mad og kogekunst. For 10 år siden var min yndlingsret Knorr Lasagne, og mad måtte helst ikke indeholde for mange grøntsager.

I en periode uden arbejde, startede jeg med at lave mad til min kæreste når hun kom hjem fra arbejde – det startede i det små med hakkedrenge og pulverbearnaise, skamstegt kylling og spaghetti med kødsovs.

Sidenhen har interessen for at lave tingene fra bunden, og ikke mindst interessen for den rigtige sammensætning af en menu, givet mig rigtig mange gode hyggetimer foran komfuret.

“Ja, dengang kunne du knapt koge en gryde pasta uden at brænde den på! – og nu skal det hele hedde noget fransk og fint”

– Citat fra min søde Svigermor

Udover madlavning, så går meget fritid med at lytte til en masse god musik, og selvfølgelig skyde en masse billeder med mit kamera.

2 comments

  1. Jens Ulrich siger:

    Flot blok

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *