Årets høst blev til et par skefulde sommer!

rattata1

Her er hvad vores forskellige planter på altanen kunne give i år – en mikroskopisk majskolbe(som egentlig ikke skulle have været der), en lille peberfrugt og nogle meget lækre og søde tomater.

Vores altan er desværre ikke dækket af sollys hele dagen, så denne sommer har bestemt ikke været nem som altan-landmand.

Vi har nogle meget søde venner der har skænket os både majs, tomat og peberfrugtplanterne. Majsen var en smutter, men vi gav den en chance alligevel.

Det blev som billedet antyder ikke det store udbytte – dog blev det til nogle  smage-ske’s ratatouiller med lidt løg, hvidløg, persille og aubergine tilføjet. Alle grøntsagerne skæres i tern og sauteres i olivenolie, koges ind med lidt hvidvin og hældes i en form og steger videre i ovnen til det hele er mørt og mumset – smages til med havsalt.

Det er nu mest også for hyggens skyld at der står et par ranglede planter på altanen – og så er det jo bare en fin bonus at man kan få et (lille) skud hjemmedyrket grønt!

6 comments

 1. Maja siger:

  Majs er min alleryndlingsgrøntsag og noget, jeg slet ikke kan få nok af. Den lille kolbe ville langt fra mætte mig – men hold op, hvor er den sød! Lille og helt sin egen :)

  • Sjønne siger:

   Ja, majs er bare dejligt. Majskolber på grillen og en smørklat på – and Bob’s your uncle!
   Desværrre blev det kun lige til et par majskorn til denne lille ratatouille-hapser 😉

 2. Piskeriset siger:

  Håber I får et stærkt comeback til næste år – jeg har stor tiltro til, at sommeren bliver varmere og lysere i 2013 :-)

 3. foodfanatic siger:

  Haha, du får point for at prøve. Jeg ville dog nok ikke gøre det til en karriere 😉
  Kh Nadia

  • Sjønne siger:

   😀 jeg HAR indset at jeg aldrig bliver økolandmand hehe – men derfor er det nu meget hyggeligt at kunne se tingene vokse og endda smage ret godt(de par mundfulde det gav).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *