Japansk menu

DSC_7426

I anledning af at Kulturklubben Uden Navn kom på besøg, stod menuen på japansk. I Kulturklubben Uden Navn er vi nogle gode venner der skiftevis arrangerer udflugter eller aktiviteter for hinanden. Det inkluderer selvfølgelig noget godt mad også.

Da det i dag var vores tur til at arrangere, havde vi valgt at dagen skulle handle om Japan.

Efter et besøg hos Jagro, hvor Jeanett & Bo gav os en ret spændende gennemgang af hvad en japansk have er for en størrelse(selvom vi ikke selv har have var det ret interessant), stod den på følgende menu:

Misosuppe

Yakitori med nudelsalat med agurkeskræl og sort sesam

Sushi

Græskaromelet med ingefær og appelsin

Første ret var en miso-suppe, lavet med basis på en grøntsagsfond med løg og porre tilsat dashi-pulver og tang. Denne udgave var spædet op med lidt god hjemmekogt kyllingefond også. Som fyld i suppen var der fintsnittet gulerod, forårsløg og ristet tofu.

Efter suppen kommer kødet, og det var “yakitori”. Iflg. wikipedia betyder det grillet fugl – “Yaki”(grillet) og “Tori” (fugl).

Kyllingeinderfilet blev marineret i 24 timer i en marinade af riseddike, sukker, soya og lime. Herefter blev de grillet og serveret med en nudelsalat.

Kogte afkølede nudler blev vendt med agurkeskræl, sorte sesamfrø og solsikkeolie. Inden servering blev det hele vendt i en wok med et skvæt soya.

Næste ret var så sushi – med lidt af hvert:

Nigiri med reje

Nigiri med laks

Maki med laks, rød peber og avocado

Maki med surimi, gul peber og forårsløg

Maki med jomfruhummer, asparges og stenbiderrogn


Prøvede en ny leverandør af ris og tang denne gang, og jeg er meget glædeligt overrasket over kvaliteten af risene. Det var disse hos Sushibutik.dk

Desserten var lidt af en mærkelig fætter. Desserter er ikke brugt så meget i Japan – ihvertfald ikke som vi kender dem.

Denne dessert var derfor lidt af en tester. Havde læst om sødede omeletter som en mulig autentisk japansk dessert. Så det måtte jeg selvfølgelig prøve af.

Et hokaido-græskar blev bagt i ovnen til det var mørt, og kødet blev skrabet ud og blended til en puré med noget revet ingefær. Til hver portion blev en skefuld puré pisket med et æg og en skefuld rørsukkersirup og revet appelsinskal. Blandingen blev så hældt på en pande med en klat smør og stegt som en omelet.

Inden servering blev der presset lidt appelsinsaft over og et drys sesamfrø.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *