Cassoulet

Cassoulet… så bliver det vist ikke mere fransk og bondsk. En vinter-ret(for at fejre det kedelige sommervejr) med masser af simrekød og bønner der mætter – mad til mange og i mange dage.

Denne udgave er baseret på Brdr. Prices opskrift, men rettet lidt til.

I Brødrenes opskrift, står der “1 kg hvide bønner, lagt i blød natten over i vand” – det giver VIRKELIG en heftig volume. Jeg tror de mente 1 kg udblødte bønner(andre har måske også prøvet opskriften?). Jeg udblødte 450gr hvide bønner og det gav ca. 1 kg.

I retten brugte jeg en masse bacon og gode kålpølser fra Højer Pølser, bønnerne blev kogt sammen med et par stykker ribben og et stykke skank. Da det bønnerne var møre pillede jeg kødet fra, og kogte det hele sammen igen som i opskriften. Det hele blev lavet dagen før, da det er en af de der retter som bare vinder ved at få lov at trække.

Det eneste jeg manglede, og det er måske også lidt synd, var ande- eller gåseconfit. Men al kødet fik dog et svits i andefedt, så det gav dog lidt smag derhen af.

Ved servering puttede jeg gryderetten i et par portionsstørrelse ringe, og gratinerede dem med et drys rasp og en stor klat smør. Mums.

Som tilbehør var der brød bagt på enkorn-mel og lidt sprød salat og gode tomater.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *