Julecocktail med havesyresnaps og honning

appelsincocktail

I sidste uge skrev jeg lidt om bogen “Snaps, naturen paa flaske” af Rasmus Leck Fischer. Det måtte jo følges op med en cocktail lavet med snaps!

Her er det mit bud på en cocktail der egner sig godt som aperitif før julefrokosten; Appelsin, honning og havesyresnaps.

Selve snapsen er ret hurtigt lavet. Et stort bundt havesyre skylles grundigt og blendes med to deciliter Brøndum Klar til man har en grødet grøn masse. Hæld resten af snapsen på hæld det i en beholder og sæt det på køl i 2 døgn. Herefter skal det blot sigtes igennem et kaffefilter og så er den klar!

Det giver en ret hidsig snaps, som får alle smagene ud af havesyren. Normalt er der ikke de store nuancer i havesyre udover syren. Men når alle smagsstofferne er trukket ud i snapsen kan man både smage krydrede nuancer som kardemomme og peber, men også frugtige nuancer som modne bær. Smagen er dog ikke blød og fin, så den egner sig bedst til at bruge i cocktails.

Jeg kombinerede snapsen med appelsinsaft og lidt honning. 8cl friskpresset appelsinsaft, 4cl havesyresnaps og en teskefuld klar blomsterhonning røg i en shaker med masser af is og det hele blev shaket godt igennem og siet over i et glas der havde været 10 minutters tid i fryseren.

Har du nogle lækre kryddersnapse der skal på bordet til årets julefrokoster?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *