Madbloggerudfordringen #2: Fisk og selleri

fiskekage

Så blev det tid til endnu en udfordring! De danske og nordiske madbloggere har udfordret hinanden igen, denne gang med udgangspunkt i opskrifter både fra egen blog og den udtrukne udfordrers. Dvs. at der denne gang skal kombineres på kryds og tværs for at opnå en enten smagsmæssig genkendelighed eller sådan mere på udseendet. Her er mit take på en såkaldt “checkerboard-cake”, bare fisket lidt op!

Jeg trak bloggen DellieDelicious. Det er en norsk kageblog, der dog også har nogle salte retter på programmet. Når det nu primært var kagerne der sprang i øjnene på bloggen valgte jeg dog at bastardmixe min egen ret med rødtunge og selleri med udseendet fra DellieDelicous’ “Neapolitan-tårta med et twist”.

Kagen blev nedskaleret lidt, da jeg valgte at lave kun to slags lag; en bagt fiskemousse og bagt og letsyltet selleri, og smurte “kagen” op med flødeost. Fiskemoussen lavede jeg med finthakket torsk rørt op med fløde og lidt hvedemel, der blev vendt sammen med stiftpiskede æggehvider. Moussen farvede jeg brun med noget farve fra Konditorens kageskab – der skulle jo gerne være en kontrast ifht. sellerien. Moussen bagte jeg af til den var fast.

Sellerien blev bagt hel i et par timer til den var godt mør, og herefter skåret i skiver. Skiverne lagde jeg i en syltelage af riseddike og citronskal. Det var primært fordi at “kagen” skal ses som en appetizer/amuse bouché, der bliver serveret kold. Så der skal noget friskhed og syre til.

fiskekage2

Så var der ikke andet tilbage end at lægge “kagen” sammen. Skiftevis en ring og en dut af hver slags. Så smurte jeg kanterne op med flødeosten og pyntede med karse.

Pheeuw, det krævede sgu lidt hovedpine sådan at lave en ret udfra en kageblog…

 

3 comments

 1. En checkerboard-fish-cake, du er jo for vild!

  Dejligt at se, at selv en umiddelbart ret så svær udfordring, gribes og at kreativiteten får frit spil – lige det der var min tanke med konceptet.
  Tusind tak fordi du gad lege med IGEN,
  håber du er frisk på en tredje runde?? Tænker sådan lige inden sommeren for alvor går i gang.

  Mvh La Cucina Nada

 2. Hei!
  Kjempe fin rett du laget av min kake! :)Din blogg er utrolig inspirerende!
  Här er min “version” av din “Chokladsorbet med kristalliserad vitchoklad og mintsne”
  http://delliedelicious.blogspot.no/2014/02/mascarponeglass-och-jordgubbssobet.html

 3. Piskeriset siger:

  Det er jo et crazy eksperiment – I love it 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *