Pulledpork-bagel med jordbærshakes!

pulledpork

Her er et lille blog om en lækker pulled pork sandwich vi fik til aften i sidste uge – billederne havde gemt sig lidt, så derfor fik de først ord til nu.

Som tilbehør til sandwichen lavede jeg nogle lækre jordbær-milkshakes(fedtfattige endda! – gys). Der manglede bare fritter, for at være fuldendt amerikaner-ædegilde.

Et stykke nakkekam blev aftenen før vendt i lidt hvidvinseddike, og gnedet i lige dele sukker/salt. Kødet blev pakket ind i plastfilm og lagt på køl til dagen efter.

Ovnen blev sat til 110gr og kødet, der først var skyllet rent for sukker/salt, røg i trofaste Römertopf lerstegeso med et par halve løg, 1 dl portvin, 1dl vand,  lidt bladselleri og hvidløg. Den fik så lov at hygge sig i ca. 9 timer.

Efter 9 timer har man det lækreste møreste svinekød man kan forestille sig. Kødet blev revet fra hinanden og rørt igennem med noget af det lækre væde fra stegesoen, og smagt til med ekstra salt og peber.

Til en god sandwich skal der jo godt brød til – så jeg bagte nogle bagels efter Claus Meyers opskrift(kan ikke lige huske om det var fra Meyer’s brød el. Almanak). De blev godt nok lidt sjovt rynkede… men smagte dejligt. Hvis der er nogen der ved hvorfor de bliver rynkede.. så giv lyd!

Jeg lavede også en dejlig frisk coleslaw – fintskåret hvidkål, gulerod, æbler, persille og rødløg + en dressing af mayo, cremefraiche, citronsaft.

Milkshakes’ne blev lavet “the Bamix way” – dvs. masser af power ned i noget mælk og tilsat jordbær(fra frost) der var kogt godt ind og tilsat rørsukkersirup.

Mælken(jeg brugte minimælk) kom i en kande først, så pisket i ca. 3-4 sekunder derefter tilsat jordbærmassen og pisket op indtil det var tilpas cremet og luftigt. Det tager ikke ret lang tid med Bamix’en med piskeskiven på.

Se her hvor Mr. Bamix viser hvordan skummetmælk kan blive til skum lynhurtigt:

21 comments

 1. Mand, du får det altså til at lyde så utrolig, dejlig nemt at lave trukket gris! Har desværre ingen stegeso – SKAL man have det?? 😉
  Eller kan man bruge en bradepande med låg istedet evt?
  Ikke at jeg har sådan en heller, men æh… en stegeso fylder lidt i svinesti- øh, køkkenet mener jeg!

  Er også glad for min bamix – desværre går det ikke helt nemt med at trylle sojamælk om til skum *fnis* Men det er vildt cool at den kan!

  • Sjønne siger:

   Det ER supernemt! Og man behøver ikke en stegeso – bare noget der kan holde lidt på varme/damp osv. Jeg har også prøvet at lave det hvor jeg grillede stegen i Weberen en times tid først, og så lagde den i et fad pakket godt ind i alufolie i 6-7 timer ved 100 grader derefter – det bliver også godt.

   Tricket er helt sikkert måden man tilbereder det “lo’ and slo'” og at det er et godt fedtmarmoreret stykke kød der er “sprængt” lidt først. Man kan også sprænge kødet i en salt-lage. Jeg synes bare man mister lidt af den reelle kødsmag ved det – som bliver erstattet af salt/fyldighed. Smag og behag er det :)

   Bare giv den gas!

  • heidi siger:

   Undskyld jeg blander mig – men HvD, du kan sagtens lave Pulled Pork direkte i bradepanden med væske i bunden. Det har jeg gjort hver gang indtil nu, og det bliver godt hver gang.
   Et af trickene hos os, er at lave det færdigt minimum dagen i forvejen, trække det og køle ned. Derefter varme det op når det skal bruges, sammen med cola eller æblejuice (eller væske fra fadet, hvis man har brugt fad), og noget af den rub man har brugt inden den blev stegt (hvis man bruger rub). Efter min mening bliver det endnu mere smagfuldt og saftigt af at blive genopvarmet på den måde.

 2. Piskeriset siger:

  Mmmm… pulled pork… den ret er jo bare stærkt vanedannende :-)

  I øvrigt dejligt at du har sat link ind til skummetmælkstricket. Der kommer forhåbentlig snart en Bamix her i huset, og der skal jeg bestemt afprøve dette.

  • Sjønne siger:

   Ja, det er svært at sige nej til en gang mør gris – det er bare mums! :)

   “Skummetmælkstricket” er ret anvendeligt – både i det salte og søde køkken. Der skal ihvertfald eksperimenteres med det i fremtiden her.

 3. foodfanatic siger:

  smukt og overskudsagtigt med de hjemmebagte bagels. Pulled er fabelagtigt, God weekend :)
  Kh Nadia

  • Sjønne siger:

   Tak :) Ved ikke helt hvad jeg gjorde forkert med de bagels… havde håbet på at de blev helt glatte og fine. Måske havde de nået at få lidt overflade ved hævningen inden de blev kogt. Næste gang prøver jeg at holde dem godt fugtige imens de hæver.

   God weekend ligeover :)

 4. Erland siger:

  Mums – steak and shake – ikke dårligt :-)

  /Erland

  PS – Man bliver altså så glad for sin Bamix

 5. heidi siger:

  Det er det 3. PP indlæg jeg ser indenfor en uge, så det er godt der er tilbud på nakkesteg i næste uge, så beholdningen kan være klar til lysten kommer over mig næste gang.
  Det er i øvrigt en stor fordel at lave en kæmpe portion når man nu er i gang (der er det nemt at bruge bradepanden, og så bare fylde den op), og fryse det tiloversblevne ned. Som skrevet lidt længere oppe bliver det næsten kun bedre af at blive genopvarmet :-)
  Og så kunne jeg i øvrigt godt lige drikke sådan en lækker milkshake nu – øv at vi er løbet tør for mælk!

  • Sjønne siger:

   Hej Heidi

   Tak for dine input – Hende Hottie bliver vist nødt til at lave en pulled-pork-post i næste uge tror jeg 😉

   • Åh nej åh nej – hvad skal man så bruge af kød… nakkekam siger I?
    Og hvilken rub med hvilke krydderier? *lokke lokke*
    Det er derfor jeg er glad for at jeg begyndte at lege i blogland – oceaner af inspiration venter – lige derude!

    Ej, jeg må igang med google. Bliver nok lidt andet end at lave pandekager på tirsdag, når det er pandekagebagedag 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *