Rødbede-rimmet laks med stenbiderrogn og citrus-aromaer

rimmetlaks1

Jeg har længe pønset på at prøve at bruge tøris til serveringer, og nu skulle det være. Her bruger jeg tørisen til at sprede en helt vidunderlig citrus/urte-aroma.

Selve retten består af rimmet laks, der har trukket i rødbedesaft og hindbæreddike – her serveret med noget af årets sidste stenbiderrogn.

Et lækkert stykke laks blev trimmet frit for det mørke kød og skindet skar jeg væk. Kødet blev drysset med salt og rørsukker og sat på køl i 8 timer ca. Herefter pressede jeg saften af nogle rødbeder og blandede det med en god sjat hindbæreddike og lidt honning. Fisken blev lagt i lagen og trak på køl i ca. 2 timer.

Anretningen var egentlig rimelig simpel – laksen skåret i tynde skiver og drysset med stenbiderrogn og havsalt, og så til sidst tilsat lidt forskellige urter(karse, tallerkensmækker og syre)

rimmetlaks2

Tallerknen blev sat oveni en stor dyb tallerken med en anden skål som underlag. Tørisen blev basket i mindre stykker(husk handsker) og drysset i bunden af den dybe tallerken og overhældt med en slags “the” som jeg kogte på citronskal, citronsaft, vand og timian. Så snart den varme væske rammer tørisen har man den blødeste finde damp der bare pulser op over tallerkenkanten. Samtidigt spredes aromaerne fra theen ret kraftigt.

Det giver en ret fed ekstra dimension til en ellers “flad” ret.

rimmetlaks3

rimmetlaks4

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *