Vaniljeis med citroncreme, marengs, anissorbet og maltcrumble

vaniljecitronanis2

Her er en dessert som er både sød, syrlig, frisk, blød, sprød og bitter. Først en cremet vaniljeis, dutter af marengs på toppen, lemoncurd el. citroncreme, en stribe anis-sorbet og en knasende crumble af rasp, malt og brun farin.

Isen blev lavet som det første; æggeblommer, vaniljesukker(hjemmegjort lavet på rørsukker), to vaniljestænger + fløde. En tur i ismaskinen, og så i en form og på frost igen.

Anis-sorbet’en krævede lidt mere arbejde; En fennikel blev hakket og kogt i en sukkerlage med fennikelfrø og stjerneanis. Da lagen var kølet af blev den smagt til med Pastis(Pernod kunne sikkert også bruges) og kørt på ismaskinen. Sorbeten blev hældt på en sprøjtepose så den kunne serveres som en stribe is på tallerknen.

vaniljecitronanis3

Ovenpå isen satte jeg små dutter af lemon-curd, eller citroncreme om man vil. Saften og skallen fra 3 øko citroner blev pisket med ca. 100gr sukker, 3 hele æg og en stor skefuld smør over middel varme til det tyknede godt. Det blev hældt på en lille sprøjteflaske og sat på køl.

Nogle dutter af helt alm. marengsmasse(æggehvider og flormelis pisket til det var sejt og stift) blev sat af på isen også, og brændt lynhurtigt med en gasbrænder.

Det sprøde i desserten blev en crumble med malt. Smør blev brunet på en pande, og en spsk mel og en spsk maltmel blev rørt ud. 4 spsk brun farin blev ristet med og til sidst vendt med en god håndfuld groft rasp. Det skal ristes igennem så det smager “bagt”.

Retten fik lidt dild på toppen til sidst. Kørvel ville have været endnu bedre, men det kunne jeg ikke lige skaffe i det lokale supermarked en kedelig mandag eftermiddag :)

vaniljecitronanis1

One comment

  1. GASTROmad siger:

    Ikke dårligt som dessert :-). Simpelt, men alligevel ikke.
    /Søren

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *