palealec4_7

For fjerde år i træk blev der hos Christian Firtal afholdt Pale Ale Festival i centrum af Odense. Jeg var inviteret forbi til en dosis solskin og bittert øl, og det siger man jo ikke nej til.

Her er en lille stemningsrapport fra lørdagen i højt solskin, masser af glade mennesker og frem for alt utroligt lækkert øl.

Jeg ankom til Odense sidst på formiddagen, og der var allerede godt med liv i det hyggelige Vintapperstræde. I midten af den hyggelige lille oase ligger Christian Firtal – et sted hvor man brænder for at servere drikkevarer fra bryghuse og destillerier der har noget på hjertet. Der er ingen Heineken eller Corona her (nup en Hancock Høker i stedet hvis det skal være lidt plain). Til gengæld kan man her få øl der er brygget med stor kreativitet og godt håndværk.

palealec4_3

palealec4_2

Til Pale Ale Festivalen der løber over 4 dage, er der ca. 120 forskellige øl der skal på hanerne. Med 20 bryg på hanerne af gangen var der løbende udskiftninger, og med et komplet skifte ved 18 tiden. Det kræver virkelig noget logistik, men der var godt styr på det hele.

Ølkortet for lørdagen så sådan ud:

palealec4_1

Der var absolut ingen undskyldning for at snige sig uden om en pale ale! Er man i tvivl hvad man skal vælge, så kan man jo bruge dette flowchart:

dukalipaleale

 

palealec4_9

Jeg fik smagt en del af de lækre øl, bl.a Narpabier/Nøgne ø’s Black Rain, en Black IPA med en utrolig lækker duft af ristet malt og overraskende frisk humle og et smagspektrum fra det chokoladesøde til det mere tangy/grønne/citrusagtige.

palealec4_5

I solen fik jeg bl.a en Munkebo Gin & Tonic IPA, en spændende enebærduftende sag hvor man har balanceret krydringen og bitterheden så den minder lidt om en G&T. En velsmagende øl, hvor der for mit vedkommende godt må have været mere knald på enebærrene.

I lokalerne ved siden af var der Session IPA’s. Ales optil 5%, serveret udelukkende pintsize, så der kunne man slukke tørsten uden at vælte rundt i rendestenen bagefter. Munkebo Mikrobryg havde lavet en Festival Pale Ale som jeg var ret glad for.

palealec4_6  palealec4_8

Udenfor var der livemusik til at sætte stemningen, så der var godt med liv i det hyggelige Vintapperstræde.

Jeg havde en dejlig dag på Christian Firtal i Odense hvor der både var venlige og imødekommende bartendere med masser af nørde-info om øllene, en skøn stemning og utroligt lækkert øl.

Næste år er jeg i hvert fald klar igen, og det kan du roligt også være! Håber vi ses.