Ærtesuppe med anis, æblemousse og lakridsnougatine

aertesuppeaeblemousse1

Efter at jeg var gået i suppemode i går, fik jeg også kigget lidt på de lettere varianter af suppe. Gastromand.dk havde et spændende indlæg forleden om ærtesuppe – den er brugt som inspiration til denne dessert.

Ja – ærter til dessert :)

Til ærtesuppen brugte jeg frosne ærter, kogt i ca. 5 minutter og så kølet lynhurtigt ned i isvand for at bevare så meget farve som muligt. De blev kogt i en lage af vand, sukker, vermouth og stjerneanis. Kogelagen blev kogt ind til en sirup.

Ærterne blev pureret med Bamix’en, og sigtet til en helt glat puré. Den blev smagt til med anis-siruppen og lidt honning.

Et par æbler eller tre blev revet fint på et rivejern og saften presset fra igennem et klæde. Saften blev så kogt op med en vaniljestang(flækket og tømt, og begge dele smidt i saften), og sat til afkøling. 4-5 blade husblas blev iblødsat og smeltet i den lune saft.

Æggeblomme og sukker blev pisket lyst og saften blev tilsat da den var håndlun. Der røg også en god sjat Calvados i for ekstra æblesmag. Stifpiskede æggehvide blev vendt forsigtigt i, og tilsidst også pisket fløde.

Moussen stod på køl i et par timer eller tre inden servering.

Som et sprødt indslag lavede jeg nogle tynde stykker isomalt tilsat lakridspulver og drysset med lidt sorte sesamfrø.

Ved servering tog jeg en spiseskefuld ærtepure og piskede op med en god sjat lækker cider (istedet for den traditionelle Champagne).

Det var denne cider fra Drouin – den går både godt til desserter og bestemt også til sushi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *