Cannelloni med langtidsbraiseret nakkekam

cannelloni2

Nu har jeg på et par blogs gloet på Cannelloni i et stykke tid… og i dag skulle det være!

Min udgave er fyldt med langtidsbraiseret nakkekam ala pulled pork, blandet med masser af ost og hakket grillet peberfrugt.Tidligere på dagen smed jeg et stort stykke nakkekam i min römertopf, med hakket løg, enebær, laurbærblade og lidt salt og peber. Den fik lov at hygge sig ved 110-120gr i ca. 7 timer. Derefter fik kødet lov at hvile i en halv times tid inden jeg pillde det hele fra hinaden.

Kødet blev blandet med en masse revet Grana Padano og finthakket grillet rød peberfrugt. Peberfrugten havde ligget i ovnen til den var hel sort og mør – derefter i en plastpose, og så kan skindet nemt tages af efter 5 min.

Pastaen havde jeg lavet tidligere, da dejen har godt af at hvile på køl inden man ruller den ud. Jeg brugte 2 æg og 200gr Tipo 00, salt og olivenolie.

Med pastamaskinen rullede jeg pastaen tyndt ud og formede pølser af farsen og rullede dem ind i pastaen. Rullerne røg i et fad og en tomatsauce lavet af løg, hvidløg og hakkede dåsetomater, kogt godt ind.

Oven på tomatsaucen rev jeg en bolle frisk mozzarella og bagte det hele i ovnen i ca. 20 min. Nogle dåse-cherrytomater blev smidt ved fadet de sidste 5-7 minutter.

Til slut rev jeg lidt ekstra Grana Padano over og nogle basilikumblade.

2 comments

 1. Lykke siger:

  Hej Sjønne!

  Cannelloni smager bare godt, og et spændende fyld du har valgt :-)
  Kan se du har mig på din blogliste, det er jeg glad for (er jo stadig ny i blogverdenen..:-)

  Venlig hilsen
  Lykke

  • Sjønne siger:

   Hej Lykke

   Ja, det var faktisk et indlæg på din blog, og senere hen på Fjordrejens der inspirerede mig til at prøve en gang cannelloni 😉

   Vi er sådan ca. lige nye i blogverdenen(jeg er vist et par måneder forud for dig dog) – finder tit inspiration til ugens menu på din side, så selvfølgelig skulle du på min blogliste :)

   Mvh Sjønne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *