Confit de Caille med syltet sød kartoffel og asparges

vagtel1

Her er en nem lille forret med nuttede og smagfulde små vagtler, som kan varieres i det uendelige – alle elementer kan(og visse skal) tilberedes på forhånd, vagtlerne og aspargesne skal blot have et skud varme inden servering.

Vagtlerne var på forhånd confiteret i andefedt – først saltet på køl natten over, og så kogt nænsomt i 2-3 timer i andefedt. Når vagtlerne er færdige hælder man dem blot i en beholder og hælder fedtet over og sætter på køl – så er kødet konserveret og kan holde sig LÆNGE. Inden servering tager man blot fuglene ud af fedtet(et lille blip i mikroen gør at man kan få dem ud af det massive fedt), og frigør brystfileterne og varmer dem igennem i ovnen. Lårene steges sprøde i lidt af andefedtet og gives et skud havsalt i store flager. Brystfileterne blev serveret som de var, uden skind.

De syltede søde kartofler lavede jeg ved at skære kartoflen i lange strimler og overhælde dem med en lage lavet ved at koge honning, hvidvinseddike og vand + laurbærblade sammen. Det skal trække på køl i mindst en uge.

Grønne asparges blev trimmet til i enderne og stegt lynhurtigt i en god olivenolie.

Retten fik tilmed et blad havesyre og et blancheret blad ramsløg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *