Glaseret hareryg med ærte- og aspargespuré

hareryg2

Her er en lille vildtret, som alt efter dyrets størrelse kan bruges som hoved, mellem, eller forret. Harens ryg, her det tyndeste stykke, glaseret i noget dejligt klistret sød/syrligt sauce, og med en frisk ærtepuré som også indehold lidt asparges.

Kødet blev soigneret først, benene skrabet fri for hinder – kødet blev saltet godt og efter en halv times tid brunet godt af og glaseret med en blanding af engelsk sauce og honning. Man kunne sikkert også lave en dejligt glasering med balsamico og brun farin, det vil jeg i hvert fald prøve næste gang.

En stor håndfuld ærter og nogle asparges(minus hovederne) blev kogt møre og blended med en masse purløg. Puréen blev sigtet i en finmasket sigte og rørt op med smør. Hovederne fra aspargesne blev tourneret(spidset til i enderne), og dampet kort.

6 comments

 1. Piskeriset siger:

  Meget smukt anrettet – der er sådan lidt stegosaurus over den benrække 😉

  • Sjønne siger:

   Takker :)

   Stegosaurus hehe, det ville nok få folk til at tabe kæben hvis der blev serveret stegosaurus-bøffer med bløde løg 😉
   Selvom det her er en lille fin servering, så er der nu noget stenalderagtigt over sådan en nogle ben der stritter op der 😀

 2. Lykke siger:

  Hej Sjønne

  Det er godt nok en meget smuk ret :-) og kommer til at tænke på lammekrone (elsker lammekød) måske kunne man også glasere en lammekrone el. lammekotelet, ved ikke om du har prøvet det af?

  Vh Lykke

  • Sjønne siger:

   Hej Lykke

   Tak skal du have :)
   Tror helt klart at det ville være lækkert med lammekød også. Har dog ikke prøvet det, men lammekød kan sagtens tåle en sur/sød glasering – tænker at en blanding af honning, balsamicoeddike, hvidløg og salvie ville funke ret godt.

 3. Nøj hvor ser det lækkert ud! Lyder rigtig godt med sådan en sur/sød-glasering :)

 4. […] på puréen er hentet med inspiration fra Sjønne, som jeg før har refereret til, da det er nogle virkelig lækre ting, som kommer fra den mands […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *