Kyllingebryst med dampet porre i løgaske og bønne- og agurkesalat

kyllingporre1

Jeg er helt vild med kylling – god kylling der har haft det godt. Her er det en ret med kyllingebryst, der er stegt på den ene side og dampet færdig.

Kyllingen blev serveret med en bønne-agurkesalat og dampede porrer drysset med løgaske.

Først klargjorte jeg kyllingen. På inderfiletsiden dryssede jeg med rigeligt havsalt og stegte dem ved høj varme indtil der var god stegeskorpe på kødet. Herefter tilsatte jeg et par dl vand og lidt citronsaft og lod dem dampe færdigt.

Løgasken lavede jeg ved at lade et hakket løg grille helt sort i ovnen ved 250gr. De tørre sorte stykker løg pulveriserede jeg i min morter bagefter og sigtede det. Det brændte løgpulver giver enhver ret instant grill-umamismag. Man kan også lave det med hvidløg.

Løgpulveret dryssede jeg forsigtigt over nogle dampede porrer, med et drys havsalt ovenpå.

kyllingporre3

Som supplement lavede jeg en agurkesalat med edamamebønner. Den består blot af bønnerne der er lunet lidt og drysset med oregano, og inden servering vendt i agurk der er revet. Marinaden bestod af citronsaft, salt og et lille blop kastanjehonning.

Skindet fra kyllingen bredte jeg ud imellem to lag bagepapir og stegte det i ovnen ved 160 grader under pres(jeg brugte et tungt glasfad). Drys med salt og man har det lækreste sprøde tilbehør til kyllingen.

kyllingporre2

Til de der måske, som jeg, også har fået øjnene op for 5:2 diæten kan jeg anbefale denne ret som et 3-400kcal hovedmåltid på fastedage. Billederne viser kun en halv portion.

140gr kyllingebryst med skind, 200gr porre, 50gr edamamebønner, 1 agurk, 1 løg, 10gr honning beløber sig ca. til 360kcal

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *