Oksefilet med urter, stenbiderrogn og grøntsager med “jord” på

oksefilet2

Aftensmaden stod på oksehøjrebsbøffer med grøntsager. Det blev der denne lille ret ud af: Et lækkert fedtmarmoreret stykke kød, toppet med masser af urter, stenbiderrogn og grøntsager med maltjord og en frisk vinaigrette lavet på havesyre.

Kødet blev saltet i god tid og lagt på en rist. Det er vigtigt når man steger bøffer, at kødet er omkring stuetemperatur – så er det meget nemmere at stege godt. Da kødet havde hvilet længe nok og overfladen var tørret lidt ind, stegte jeg bøfferne i rigeligt olie tilsat en stor klat smør efter et par minutter. Kødet glaserede jeg konstant over med fedtstoffet. Bøfferne hvilede herefter i ca. 15 min.

Gulerødder og kartofler blev kogt til de lige netop var al dente, og blev rullet i lidt maltjord. Maltjorden består af rasp, ristet rugbrød, maltmel og salt der er ristet godt af i lidt olie. Efter en tur i min Bamix grinder blev det til et groft pulver.

Radiser og forårsløg blev blot renset godt og rullet i samme blanding.

Som dressing/sauce tog jeg en stor håndfuld havesyre og blendede med solsikkeolie til jeg havde en fin grøn olie. Olien blev sigtet og blandet med lidt honning og en sjat estragoneddike.

Den sidste slat stenbiderrogn jeg havde i køleren blev brugt som ekstra garniture – det passer ret godt til oksekød faktisk.

oksefilet1

3 comments

 1. Mette siger:

  Endnu en gang en rigtig flot servering.
  Skønne urter!

  Ja, faktisk så pænt, at jeg nu har føjet dig på min linkpool :-)

  Rigtig god weekend.

  • Sjønne siger:

   Tak tak :)

   Tusind tak for tilføjelsen til din blogroll – det er også bare en fejl at du ikke er kommet på min liste endnu. Det er hermed gjort!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *