Remake af signaturretter: Mads Refslunds Jomfruhummer og Foie Gras

raajomfruhummerfoie3

Dette er den tredje blogpost om de bedste danske kokkes signaturretter – denne gang er det Mads Refslund der står for skud.

Egentlig havde jeg planlagt at lave en udgave af hans “Brændt Mark” men googlesøgninger og anmeldelser af restaurantbesøg viste mere at der var en bestemt ret der stod ud som en lækkerbisken uden lige. Det blev så denne ret med rå jomfruhummer og rå foie gras. Min variant er med hasselnød i stedet for valnødder og med tomatsaft som syre-elementet.

Tilberedningen af denne ret er forholdsvis ligetil – ingen potter og pander er nødvendige, bare råvarer i god kvalitet og lidt omhu.

raajomfruhummerfoie1

Jomfruhummeren pilles og renses, skæres i tynde skiver og vendes i saften fra et par solmodne tomater(sørg for at der ikke kommer for meget skal/det yderste frugtkød med, det giver en grynet rød farve) og anrettes med det samme. Drys med havsalt og dryp et par dråber hasselnøddeolie på.

Et par hasselnødder skæres i ultratynde skiver, så de krøller om sig selv. Drys dem over og pynt med lidt kørvel og kronblade fra blomsterkarse/tallerkensmækker-blomster.

raajomfruhummerfoie2

Høvl derefter strimler af foie gras over retten – tag en skive frossen foie gras og skræl med en tyndskræller.

Servér og nyd!

raajomfruhummerfoie4

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *