Steakpie med nyretapper og øl

nyretaptaerte1

Jeg er blevet kæmpefan af nyretapper, onglet, hangersteak – kært barn har mange navne. Denne utroligt smagfulde udskæring er både lækker stegt rødt som bøf, eller som her langtidstilberedt. Se evt. min ret med nyretapper stegt som bøf.

Her har jeg braisseret kødet i grøntsager og mørkt øl, og anrettet det som en sjøns’k steakpie!Kødet blev først trimmet til, den lange sene der deler kødet blev skåret fra, og de groveste hinder og fedtstykker blev fjernet. Jeg skar kødet ud i store stykker og vendte dem i en blanding af hvedemel, stødt tørret hvidløg, røget paprika, sort peber og lidt lakridspulver.

Kødstykkerne blev brunet af i en gryde med baconfedt og sat til side. En blanding af finthakket løg, bladselleri og gulerødder blev herefter brunet af i det samme fedtstof og en 2-3 tsk tomatpuré blev tilsat. Da det hele var blødgjort lidt tilsatte jeg igen kødet, det meste af en mørk øl(ca. 30cl) og lidt vand og lod det simre i ca. 4 timer.

Gryderetten blev smagt til med lidt rørsukker og æblecidereddike.

nyretaptaerte3

Låget på min “steakpie” lavede jeg af forårsrulledej. Et par ark af den tynde dej blev penslet med solsikkeolie og drysset med revet kartoffel, havsalt og sort peber. Dejen havde jeg på forhånd stukket ud med en rund udstikker, så den kunne dække gryderetten i tallerknen. De blev bagt ved 200gr indtil de var godt sprøde.

nyretaptaerte2

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *