Madbloggerudfordringen: Svinekæber i stout

kaebe_udfordring4

Tid til en udfordring! Nada med den fine blog LaCucinaNada fik en rigtig god idé – en udfordring for de danske madbloggere. Udfordringen bestod i at finde en opskrift på en anden madbloggers blog og genskabe en ret. Fordelingen af blogs blev ordnet med en lodtrækning og jeg vandt retten til at genskabe en ret fra Heinzes Kogebog Jeg valgte en ret med svinekæber i stout – en god anledning til at fejre at simreretssæsonen er skudt igang!

Her er min fortolkning af retten, med kartoffelmos i stedet for kogte kartofler og en luftig sifonskum på græskar og gulerod.

Jeg startede med at sætte svinekæberne til at simre. Først brunede jeg dem i baconfedt i en sautepande og smed et par enebær og et fed hvidløg på, dernæst 2/3 af en flaske “Mors Stout” fra Refsvindinge(resten drak kokken). 5-6 bananskalotteløg blev lagt ved og det fik lov at simre en times tid inden jeg hældte 2dl madeira ved. Herefter simrede det i et par timer mere.

kaebe_udfordring1

Kartoffelmosen var blot kogte bagekartofler presset med en kartoffelpresse, irørt smeltet smør og smagt til med havsalt.

Et hokkaidogræskar blev skrællet og skåret i tern og simret mør i smør og en sjat Noilly Prat. Det blev herefter pureret godt med saften fra 3-4 gulerødder, og hæld på en sifonflaske med 2 patroner NO2.

kaebe_udfordring2

Inden servering blev safterne fra panden kogt ind til en tyk kraftig sauce og kæberne blev glaseret i det. Retten blev blot pyntet med lidt fløjlsfodsvampe og ikke andet.

Det var så min fortolkning af Anne Heinzes ret. Thumbs Up til LaCucinaNada for at komme på den dejlige idé med Madbloggerudfordringen – det er et super koncept, og jeg glæder mig allerede til runde 2!

9 comments

 1. Hold nu op en flot servering, og med hele tre slags sprut!
  God idé at koge græskar af med nolly prat, de puréer jeg har lavet indtil nu har været lidt for ferske i smagen, så det tip napper jeg da lige.

  Tusind tak fordi du gad at være med – fedt du er med på en anden runde også. En runde der bliver forfinet noget, og som måske bliver med et overordnet tema?!

  Bliver altså helt sulten efter aftensmad af at se på de skønne billeder, og det selvom kl er knap 8.00 om morgenen…

  Hilsen La Cucina Nada

 2. Er du ikke sød at smide linket i dette kommentarspor: http://lacucinanada.com/2013/10/18/madblogger-udfordringen-laes-hvordan-54-madbloggere-har-handteret-udfordringen/#comments ?
  Så bliver der lidt samling på tropperne 😉

 3. Camilla siger:

  Hold da op hvor ser det godt ud :) Det skal da bestemt prøves.

 4. […] Svinekæber i stout – Sjønnes Mad […]

 5. foodfanatic siger:

  Kære Sjønne
  For dælen hvor er det en smuk anretning. Du er for vild. Hvordan anretter du kartoffelmosen på pænt?
  Kh Nadia

  • Sjønne siger:

   Hej Nadia

   Tak skal du have :)

   Tricket er at lave en tilpas lind mos, og så dyppe skeen i varmt vand inden man tager en skefuld op. Så kan man rimelig bestemt sætte en klat mos på tallerknen og trække skeen af på tværs(det lyder lidt mærkeligt, og er også lidt svært at forklare 😉 )

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *