barmacistsodas

Jeg har for nylig testet en serie mixers fra danske Barmacist Sodas. Det er produkter i høj kvalitet, med fokus på at gøre det nemt for alle at lave lækre drinks.

Indtil videre består serien af tre økologiske sodavand: Dry Lemon, Ginger Beer og en tonicvand. Fælles for alle er at de er tilsat ekstra kulsyre, så den færdigmixede drink stadig har godt med fizz efter mødet med is og spiritus. Et andet kendetegn er det forholdsvis lave sukkerindhold. Dette giver en god frihed for at bruge sodavandene i mange kombinationer og med andre ingredienser.

Sodavandene bliver lavet hos Ørbæk bryggeriet på fyn. Et bryggeri jeg egentlig ikke har de bedste erfaringer med, både med øl og deres sodavand. Det lader dog til at man med de nye opskrifter fra Barmacist Sodas har ramt mine smagsløg bedre. Ginger Beer’en er pivgo’!

For at teste dem mixede jeg tre af de mest oplagte ting: En Gin & Tonic, en Dark n’ Stormy og en Tom Collins. Sidstnævnte er lidt en snydeudgave men det smager sgu godt alligevel!

barmacist_gintonic1

Først til G&T’en. Tonicvanden er med ekstra bitterstof, og er virkelig en hård banan. Svag på sødme, højt bitterstof, tilpas syre. Det der først mærkes, er den ekstra bitterhed. Den er nærmest helt medicinsk. Dette er ikke en allround tonic, men matches den med stort smagende gins med fokus på krydderi, peber og sød citrus, så fungerer det rigtig godt.

barmacist_gintonic2

Jeg kombinerede den med den australske Four Pillars Rare Dry Gin, og en skive tørret appelsin (mest for duftens skyld).

Med Dry Lemon sodavanden var det oplagt at lave en snydeversion af en Tom Collins. Normalt består sådan en af citronsaft, sukker, gin og danskvand. Men her kan du faktisk springe al besværet med citron og sukker over, og blot mixe gin med lemonsodavanden.

barmacist_collins1

Jeg brugte Tanqueray Old Tom gin og hældte den blot over is med dry lemonsodavanden. Det har vist aldrig været nemmere at blande en Tom Collins.

barmacist_darknstormy2

Og nu til Ginger Beer’en. Stjernen blandt de tre, hvis du spørger mig. En perfekt afstemt ginger beer, med den helt rigtige sødme til brug i mixede drinks, og en der snert af burn fra ingefæren der minder lidt om måden peber/chili brænder på.

barmacist_darknstormy

Jeg prøvede den først i min Njord Gin baserede Pære Collins, men besluttede mig for at lave en Dark n’ Stormy i stedet. Der var lavvande i min Gosling Black Seal Rum, så jeg valgte en endnu sødere og mere mørk rom, nemlig Cruzan Black Strap rum. En klistret melassetung sag med masser af ristet krydderismag. Sammen med en god gang muddled lime og Barmacist Ginger Beer’en blev det til en fantastisk krydret sag. Smukt!

Alle tre sodavand er bestemt godkendt herfra. Dog med den bemærkning, at tonic’en skal kombineres med den rigtige gin, eller blot serveres for en hardcore G&T entusiast. I øvrigt er der et skideflot grafisk udtryk på etiketterne, selvom det nok betyder mindre når det kommer til den rene nydelse af indholdet.
Ginger Beer’en er uden tvivl en sodavand der vil højne kvaliteten på de fleste eksotiske cocktailsammensætninger. Den bliver i hvert fald fast inventar i mit køleskab!