virtousvodkablond2

Hvad siger du til ren, silkeblød spiritus produceret på bæredygtig vis udelukkende med økologiske ingredienser? Jeg tror ikke at man kan sige andet end “Ja, tak!”

Udvalget af vodka på de danske butikshylder har desværre været præget af få store brands med produkter både med en knapt OK kvalitet, og så det ret omfattende udvalg af produkter med tilsat smag af meget tvivlsom (oftest kunstig) herkomst og kvalitet.

Svenske Virtuous Vodka laver vodka på økologisk rug. Dette er deres basisprodukt Blond, på 38%. En ren klar vodka distilleret på svensk rug der ikke bliver filteret. Firmaet producerer også smagstilsatte vodkaer på basis af Blond, hvor det igen kun er økologiske ingredienser, en en skånsom filtrering der indgår. Ingen kunstige aroma- eller farvestoffer her. Og tak for det!

virtousvodkablond1

Og hvordan smager den så? Jo, vodka har jo i sig selv ikke et særligt fremtrædende smagsudtryk. Det sætter store krav til mundfylde, alkoholens punch og “luft” til at lade de aromaer og smagsstoffer der er tilbage fra destillationsprocessen udfolde sig.

Når man første gang får vodkaen i munden, fornemmer man først en silkeblød og cremet mundfylde, med mild alkohol-burn. Smagen er ren og klar med en let varme og peber- og anisnoter. Eftersmagen er sødmefuld og forholdsvis lang.

virtousvodkablond3

Som ledsager til det danske frokostbord eller det svenske krebsegilde tror jeg den vil bringe lykke. Og skal der smæk på festen med shots, vil det klart være en mere behagelig oplevelse end de flasker der står forrest på hylden i det lokale supermarked.

Jeg vil i de næste indlæg her på siden komme med cocktaileksempler hvor denne lækre vodka indgår. Den er nemlig eminent til mixede drinks!

Flasken til denne anmeldelse er venligst doneret af AkutVodka.dk – de leverer vodka, mixers og champagne til din fest. Selvfølgelig med udbringning inden for 30-60 minutter i Københavnsområdet!