Bagt torsk og jomfruhummer med blomkål- og jordskokkepuré

torskhummer1

Her er en dejlig sommeragtig ret, dog med lidt vintergrøntsag også.

Bagt torsk med stegte jomfruhummerhaler og et par puréer; blomkål og jordskok. Med lidt kogte aspargeskartofler til, og friske urter + god ufiltreret olivenolie, var der her noget der kunne minde om en sommerret, selvom der er sjap og tøsne derude.

Torsken og jomfruhummeren blev saltet og sat på køl en times tid før de skulle tilberedes. Derefter blev torsken bagt i ca. 6-7 minutter, med et godt drys friskkværnet peber – mærk efter med en kødnål om kernetemperaturen er “lun”, så har fisken nemlig fået ligenøjagtig nok = cremet, saftig fisk. Samme gjorde sig gældende med jomfruhummerhalerne, de blev dog stegt på en pande i lidt olie.

Blomkålen blev skåret i små stykker og kogt mør i vand, drænet og blended med en klat smør til puréen var helt glat og jævn. Krydres med salt og peber.

Jordskokkerne fik samme behandling, dog blev puréen tilsmagt med en del citronsaft, da sødmen skal reguleres lidt.

Kartoflerne blev kogt i saltet vand – intet andet.

Torsken, hummeren, kartofler, de to puréer blev anrettet i en dyb tallerken, drysset med persille, dild, brøndkarse + en god ufiltreret olivenolie(San Leandro i den sorte flaske kan anbefales!).

2 comments

 1. Mie siger:

  Sikke en udvikling. Hvordan er du kommet fra brev sauce til disse retter? Det ser ud som om, at du har fået noget meget givende ud af en arbejdsløshedsperiode. Heldig kæreste du har der derhjemme. Din mad ser ualmindelige godt ud. Jeg er sikker på at den smager himmelsk……….

  • Sjønne siger:

   Hej Mie

   Ja, der er sket en del med min interesse for madlavning de sidste 8-9 år. Fra pulversaucen er der selvfølgelig sket en del – mest fordi at jeg nok har en tendens til at blive vildt nørdet når jeg bliver interesseret i en ting.
   Kæresten brokker sig bestemt heller ikke – men hun er en god kritiker :)

   Tak for rosen :)

   Mvh Sjønne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *