Gode venner til middag – 5. ret: Skovduebryst med stegt hjertesalat, asparges og purløgsmayonnaise

7retter_11

Så nåede vi til første kødret i sidste lørdags menu – en lille lækkerbisken i form af et rosastegt skovduebryst.

Til duebrystet stegte jeg et stykke hjertesalat i smør, og et par asparges. I stedet for sauce, lavede jeg en frisk purløgs-mayonnaise.

Denne ret er samtidig en ret som jeg har lavet en opskrift på til Jægernes Magasin – den er dog ikke offentliggjort endnu, så her er blot en lille gennemgang af retten.

Duebrysterne blev skåret af, og saltet og sat på køl nogle timer før de skulle steges. ved serveringen blev de stegt i baconfedt til de kødet begyndte at give efter når man mærkede på det. Kødet hvilede 5 min. inden servering.

Hjertesalaten fik pillet de yderste løse lag af, og skåret halvt igennem og stegt på skærefladen i smør til det karameliserede let. Aspargesne blev også stegt lynhurtigt i smør.

Mayonnaisen blev til på få sekunder – et æg, 1 tsk hvidvinseddike, en håndfuld fintskåret purløg, 1 tsk sennep, lidt havsalt og et par dl solsikkeolie blev hældt op i kanden der fulgte med Bamix stavblenderen – med piskerbladet på i 15 sekunder, og så var der mayo!

Retten fik et friskt ærteskud på – så smager det hele lidt af sol og sommer :)

Til retten drak vi en St. Jaine, Moulin á Vent Cru du Beaujolais 2007

4 comments

 1. Gastromad siger:

  Den purløgs majo skal jeg da have prøvet, når jeg en gang får mig en Bamix ;-).

  • Sjønne siger:

   Den kan klart anbefales – og metoden med Bamix’en gør at du aldrig vil købe fabriks-mayo igen, eller gide piske i hånden.
   – så bare “læg i kurv” 😉

 2. Der ser bare godt ud! Har langt om længe fået fingrene i en Bamix stavblender så nu laver jeg også mayonaise på få sekunder. Det er sgu et dejligt redskab :) Lyder lækkert med hjertesalat til

  • Sjønne siger:

   Tillykke med den – det er uundværligt værktøj i den kvalitetsbevidste amatørkogers køkken (ja også faktisk også for de professionelle)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *