Hindbæris, hvid chokolade, lakrids og mynte

hindbaeris1

Som en lille prøve på en dessert jeg har på menuen til en kommende herremiddag(selvom den er lidt rigeligt feminin i farven hehe).

Først en flødeis lavet med hindbær – ville egentlig have lavet en variant på kondenseret mælk, men nu var der lige lidt fløde der ikke skulle gå til spilde.

Under isen ligger en creme lavet med flødeskum, hvidchokolade og sort peber. Meningen med det sorte peber var at give det lidt kant og gøre det lidt krydret henaf kanel/kardemomme – bare uden at smage derhenaf. Det lykkedes sådan semi. Mere peber næste gang;)

Over cremen blev der drysset en gang finthakket mynte, som i den endelige udgave skal være en mynte-sne lavet med maltodextrin og mynteolie.

Isen blev ledsaget af en snoet tuille, så der også var noget sprødt.

Lakrids er en god ledsager til hindbær, sammen med noget sødt og fedt(isen).Jeg blandede neutral yoghurt med rålakridspulver fra Johan Bülow, til det var godt kraftigt.

Forinden havde jeg klargjort et alginat-bad så jeg kunne lave nogle små kaviarstørrelse-sfærer.

Alt i alt en OK tester, som lige skal rettes til i anretning og også mht. konsistensen/temperaturen på chokoladecremen, den blev nemlig lidt grynet som det ses på billederne.

Her kan du se Danmarks Største Udvalg i Ismaskiner til Hjemmebrug

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *