Le Mans 2012 ret 3: Ravioli med hare, tomatconsommé & karse

hareravioli1

Så blev det tid til lidt kød i rækken af retter jeg serverede til Le Mans tam-tam her i hytten. En kraftig “kød-sauce” med harekød med et tyndt lag pasta over.

En harekølle blev confiteret i klaret smør i ca. 4 timer, og derefter sat på køl en uges tid(dækket af smørret). Derefter blev alt kødet pillet fra og tilsat en tomatsauce jeg havde simret i et par timer. I saucen havde jeg brugt dåse-cherrytomater, masser af portvin, løg, hvidløg og timian.

Pastaen blev lavet helt klassisk, tipo 00 mel + æg og salt. Det blev rullet ud så tyndt som muligt, og stukket ud i store cirkler. Pastaen lagde jeg på køl dagen før, og inden servering kogte jeg pastaen et par minutter i saltet vand.

Da selve kødet var blandet til en tyk “fars” med tomatsaucen, ville jeg lave en helt klar “suppe” som kunne udgøre det for sauce. Finthakkede tomater, lidt tomatpuré, hvidløg, løg og oregano blev kogt op med vand og reduceret til smagen var tilpas kraftig. Herefter blev suppen filtreret MANGE gange igennem kaffefiltre, til den var helt gennemsigtig. Vupti – så var der tomatconsommé!

Retten blev anrettet i en stor dyb pastatallerken med en skefuld harekød midt i og et lag pasta over – tomatconsommé omkring og til slut blomsterkarse med et par af de fine røde blomsterblade også.

Vi drak en skøn Chablis til – La Pierrelée La Chablisienne 2008.

2 comments

  1. En smuk ret – elsker bare hjemmelavet pasta! (Hvilken tøs med respekt for sig selv gør ikke???!)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *