Madbloggerudfordringen: Gris, bær og bladgrønt

grisbaerblad1

Som en lille breaker inden jeg får taget mig sammen til at poste resten af Le Mans menuen, så får du her mit indslag i Madbloggerudfordringen!

Denne gang stod den på gris, bær og bladgrønt. Jeg løste opgaven som en forret med tørret tyrolerskinke som hovedperson.

Den lækreste tørrede og krydrede skinke fra tyskland fandt jeg tilfældigt i Kvickly forleden. Og det var jo et perfekt hovedelement til mit indslag her. Nemt var det, og det skulle det være med al det arbejdspres der normalt følger med op til en ferieperiode.

Jeg tog skinken og foldede den pænt i nogle små pakker og anrettede dem i bunden af tallerknen. Bærelementet løste jeg med lynsyltede stikkelsbær: prik huller i bærrene og lav en 1:1:1 kogelage af eddike, sukker, vand og tilsæt de krydderier du nu bedst kan lide (jeg brugte bare lidt sorte peberkorn). Den varme lage hældes over bærrene og de sættes på køl.

Anretningen blev toppet op med tyndtsnittet fennikel og diverse grønne sager: blomsterkarseblade, karse, surkløver og et par halve “hjerter” af hjertesalat.

grisbaerblad2

For at give retten lidt ekstra umami og lidt knas tilføjede jeg nogle smørristede croutoner og stegte kejserhattesvampe.

Inden servering dryppede jeg med en simpel dressing: sennep, citronsaft, salt og lidt vand.

grisbaerblad3

Det var så mit lynindslag til denne omgangs madbloggerudfordring! Ser frem til den næste og håber at jeg kan give den lidt mere gas i stedet for en halvfabrikatasalat!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *