Mælkefri middag del 8 – Lakrids og hindbær med havesyregranité

kuglerunddessert2

Sidste mælkefrie ret på menuen blev denne dessert. Hindbær- og lakridsmousse fyldt i en kugle blæst af isomalt. Denne dessert failede desværre, og damn hvor det stadig irriterer mig!

Som et ekstra friskt indslag blev altankassen slagtet for havesyre for at blive til en dejlig grøn granité.

På forhånd havde jeg lave selve isomaltkuglerne. Isomalt smeltet i en gryde og bearbejdet som bolsjemasse til det var til at arbejde med uden at få brandvabler – herefter blæst til en kugle med en luftpumpe(der kun blæser luft den ene vej – vigtigt).

Det kræver lidt øvelse, men når man først har the hang of it så går det rimeligt nemt.

Kuglerne blev fyldt med mælkefri hindbær og lakridsmousse, som desværre ikke satte sig ordentligt. Det blev en gang sjap desværre.

Moussen bestod af hindbærsirup, stiftpisket æggehvide, flormelis og husblas. Det samme gjorde lakridsmousse, jeg piskede blot lakridspulver med lidt sukkerlage inden det blev vendt i hviderne.

Når man ikke har mælkeproteinerne til at holde på det hele, bliver det lidt svært. Måske mængden af geléringsmiddel skulle boostes næste gang. At sprøjteposerne også havde fået lidt frost bagerst i køleren var nok heller ikke særligt smart.

Jeg giver dog ikke op så let – næste gang jeg laver mousse her i hytten bliver det endnu et forsøg på en luftig mælkefri gang skum!

9 comments

 1. Maja siger:

  Juhuuuu. Jeg har gået og ventet på den mælkefri dessert i maaaange dage (føles det som) 😉 Selv om moussen ikke blev som forventet, ser den så fin og indbydende ud! Du siger bare til, hvis du mangler smagskaniner til næste skum-forsøg :) :)

  • Sjønne siger:

   Hehe dessert-post jægeren er løs 😉
   Jeg må simpelthen få taget revanche mht. den mælkefrie mousse og ja… min gamle kamp mod skumfiduserne skal tages op snart igen! :)

 2. Heidi siger:

  Hvor kan man købe havesyre? Har du plantet fra frø eller planter? Kunne jeg også rigtig godt tænke mig i min altankasse til næste år!

  Ser lækkert ud som altid, selvom den tilsyneladende fejlede 😉

  • Sjønne siger:

   Tror du kan købe havesyre i torvehallerne i kbh ihvertfald, der har jeg købt det i flere varianter førhen. Denne gang var det nu havesyre fra altankassen – jeg købte frø hos Kerneliv.dk

 3. Kasper siger:

  Det der Wassim Hallal-trick med blæst sukker er super blæret. Kan du ikke uploade en video, hvor du viser, hvordan man gør?

  • Sjønne siger:

   Jeg skal forsøge at lave en video hvor man kan se fremgangsmåden. Har dog ikke lige det vilde gear til at lave en fed video, men når jeg får tid skal jeg nok give det et forsøg :)

 4. Den var mægtig najs, uanset hvor meget den så faldt sammen. Det var awesome smag! :-)

 5. Emilie siger:

  Kan vi få mængderne på de forskellige ingredienser i hindbær og lakrids moussen?

  • Sjønne siger:

   Hej Emilie

   Jeg har desværre ikke noteret mængderne på mousserne. Og den mislykkedes desværre også lidt…
   Hold øje med bloggen i fremtiden, for jeg er sikker på at jeg tager revanche og laver en ny variant 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *