Okseinderlår med blomkål dampet i Karl-Johan bouillon

okseinderlaar4

Dagens ret var denne “tøm køleren/fryseren ret”, suppleret med lidt lækre svampe fra skoven.

Okseinderlår tilberedt sous vide med revet blomkål dampet i en bouillon kogt på Karl Johan svampe.

Oksekødet blev vakuumpakket og ploppet i vandbadet ved 55 grader i ca. 10 timer. Kødet blev herefter saltet godt og brændt af på en glohed pande for at få stegeskorpe. Har man ikke et sous vide vandbad kan man stege kødet i ovnen – i med et stegetermometer og tag kødet ud når den når 54 grader og lad det hvile 10 min inden servering.

okseinderlaar1

Efter en dejlig tur i skoven kom jeg hjem med en håndfuld Karl Johan svampe. De største blev skåret i tern og kogt til en bouillon.

Svampebouillonen hældte jeg over blomkål der først lige havde været en tur i min Bamix-grinder. Man kan også rive blomkålen på et rivejern eller en foodprocessor. Blomkålen blev dækket over med plastfilm og dampet i mikrobølgeovnen i ca. 5 min. Det røres rundt og hviler i 5 min inden servering. På den måde får blomkålen en masse lækker svampesmag, og det kunne i princippet være hvad som helst; vin, en anden type fond, krydderier osv. osv.

De mindste svampe blev skåret i halve og stegt på en glohed pande.

okseinderlaar2

Retten fik lidt gærdevikke og skovsyre på sig inden servering – endnu en bonus fra gåturen i skoven!

okseinderlaar3

For de 5:2 diæt interesserede kan jeg oplyse at en portion som på billedet ca. indeholder 160 kcal, så som fastedagsmåltid kan man sagtens snige sig til to portioner.

Tallerknen indeholder ca. 100gr okseinderlår, 100gr blomkål, 25gr svampe og lidt olie til stegning

One comment

  1. Lykke Klaris siger:

    Hvor ser det dejligt ud :) Okseinderlår tilberedt i sous vide er virkelig lækkert! Det er en top-sællert på kroen hvor jeg arbejder :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *