Rødtunge med hvide asparges, porrecreme, brunet smør og urter fra skoven

roedtungeasparges3

I dag var jeg i skoven og hente vilde urter til en dejlig fiskeret – Stegt rødtungefilet med hvide asparges og kartofler. Som sauce var der lidt brunet smør og en porrecreme.

Jeg sadlede op på mountainbiken, og tog en tur i skoven bevæbnet med en saks og en beholder til de fine urter – det blev til noget vild kørvel, løgkarse og noget skovmærke(som skulle bruges i dagens dessert – der kommer nok et blog om det i morgen).

Fisken blev tørret godt af, og saltet 30 minutter inden fileterne blev stegt på panden i lidt olie. De skal kun lige have et minuts tid på hver side. Inden servering kværnede jeg lidt sort peber på.

De lækre tyske asparges blev skrællet og pocheret et par minutter i saltet vand. Hvide asparges skal være lune og sprøde efter min mening.

Et bundt porrer blev renset og snittet i mindre stykker – kogt i saltet vand og pureret med min trofaste Bamix til en lind puré. Derefter blev der kørt lidt smør ind, så den blev lysere og helt vidunderligt cremet. Jeg puttede cremen i en sprøjtepose og anrettede i nogle ringe fra porrerne.

Lidt(rigeligt) smør blev smeltet og varmet indtil det brunede, herefter sigtet og vallen skilt fra. Det smager vildt godt til fisk og sarte grøntsager.

Til sidst blev det hele anrettet i en dyb tallerken og de vilde urter blev lagt på.

Vi drak en lækker hvid bourgogne til – La Pierrelée La Chablisienne Chablis 2008

10 comments

  1. Solvej siger:

    Det ser meget nordisk ud :)
    Kan du ikke lige skrive, hvad de runde blade er for en af de planter, du nævner? Og hvad med blomsten?
    Hilsen Solvej

    • Sjønne siger:

      De runde blade er blomsterkarse, også kaldet tallerkensmækker. Både blade og senere hen blomsterne kan spises, og har en fin karsesmag. Det er dog ikke nogen jeg fandt i skoven, men i min altankasse.

      De hvide blomster på denne tallerken er på løgkarsen – de fleste planter jeg fandt i dag havde små fine hvide blomster. Netop løgkarse burde du prøve næste gang du laver frikadeller med urter i(så du havde lavet det for nylig) – det er ikke uden grund at løgkarse også kaldes frikadelleurt 😉

  2. Anders Damm siger:

    Smuk anretning og fantastiske billeder – jeg må lige have nogle tips ved lejlighed:)

  3. Gastromad siger:

    Virkelig en flot og inspirerende anretning. Flot arbejde. :-)

  4. Det ser sgu godt ud med alle de friske urter du har fundet. Endnu en flot anretning fra din side :)
    Jeg synes endnu ikke, at jeg har kunne finde andet end ramsløg i den lokale skov men det kan være, at jeg skal prøve at kigge lidt bedre efter næste gang.

    • Sjønne siger:

      Du kan med garanti finde flere urter i skoven. Den vilde kørvel kan du ikke undgå at falde over, de gror som ukrudt sammen med brændenælder langs hegn og stier. De mindre planter er bedst, da bladene godt kan blive lidt uldne og seje. Vild kørvel smager dog ikke så kraftigt som det dyrkede vi kender fra bearnaisen, men det giver en dejlig “grøn” smag(svært at forklare) med let anisaroma.

      Løgkarsen tror jeg også man kan finde over det meste af Danmark, den er ikke til at tage fejl af, og er allerede nu vokset til temmelig store planter. Igen er de mindste skud bedst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *