Rødtunge med syltet æble og agurk og ravioli fyldt med æggeblomme

roedtunge2

Her er en dejlig ret med rødtunge – her med en flødesauce, syltede agurker og æbler + ravioli af urtepasta fyldt med en æggeblomme.

En lækker og ret fyldig ret.

Fisken blev saltet og sat på køl i en times tid inden jeg vendte fileterne i lidt hvedemel, og stegte den på en pande. Det er temmelig sart fisk, så det skal kun lige have god varme på den ene side, og så vendes rundt kort.

Mel, æg og salt blev blandet til en pastadej, og tilsat 50gr smeltet smør der var blended med masser af dild, persille og purløg. Dejen hvilede på køl i ca. 2 timer inden jeg rullede den tyndt ud til ravioli.

Fyldet bestod af en æggeblomme. Det er lidt tricky at lave raviolien helt tæt uden at smadre blommen, men med lidt gefühl går det. Raviolierne blev kogt i et par minutter i saltet vand.

Saucen blev lavet ved at sautere lidt løg og bladselleri, til det var blødgjort, og så tilsat lidt fløde og givet et opkog. Det fik lov at trække i 15-20 min og så varmet op igen inden servering.

For at give den fede sauce og ravioliens cremede fyld lidt modspil råsyltede jeg nogle æbletern, agurkeskiver og lidt skalotteløg i hvidvin, sukker og eddike. Det stod på køl i ca. 4 timer.

4 comments

  1. lykke siger:

    Hold da op en smuk ret, og rødtunge smager vildt lækkert (desværre ikke noget jeg lige spiser så tit :-)Sejt med ægge-raviolien, må være ret bøvlet at lave

    Hilsen Lykke

  2. Ellen siger:

    Ej hvor ser det lækkert ud. Det står helt sikkert på menuen her en dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *