Snaps med skovmærke og fennikel

snaps

Indimellem julefrokost-indlæggene skal der da lige være plads til skrive lidt om snaps! (tak for reminderen Martin!)

Til sild og sager i en julefrokost hører der selvfølgelig snaps til. Her har jeg tidligere på året lavet to varianter; én med skovmærke og én med fennikel.

I foråret-start-sommer, var jeg i skoven for at hente skovmærke. Skovmærke er en lille grøn plante med hvide blomster som dukker op når anemonerne er afblomstret.

De fine små planter blev skyllet godt og halvdelen blev knust let i en morter og resten lod jeg være hele og puttede dem i en plasticbøtte med en spsk. akaciehonning og en flaske Brøndum snaps. Det fik lov at stå og trække i en uges tid, hvorefter jeg sigtede det hele – først igennem en normal sigte og bagefter igennem et kaffefilter. Det blev hældt på flaske og så var den sådan set klar.

Fennikelsnapsen lavede jeg på en lidt anderledes måde – først tog jeg et stort bundt bronzefennikel fra altankassen og blendede det med en flaske vodka. Det fik lov at trække i ca. 3 uger før det blev filtreret. Snapsen blev smagt til med rørsukker. Lidt ekstra sødme er godt til at fremhæve anis-smagen.

There you have it! Skål!

5 comments

 1. Gastromad siger:

  Skovmærkesnaps er nyt for mig, men lyder spændende. Hvad er grunden til du kommer akaciehonning i?
  Jeg kan se, at mit rss feed på din blog er 1½ måned gammel. Kan jeg overtale dig til, at opdatere den?
  /Søren

  • Sjønne siger:

   Akaciehonningen blev tilsat for at runde det hele lidt af – det er jo ikke voldsomme mængder man putter i. Og valget faldt på akaciehonningen fordi den er helt klar og ikke grumser.

   Har forsøgt at tilføje dit rss feed igen, men den viser stadig ikke det opdaterede… jeg må i maskinrummet igen og se hvad jeg kan gøre :)

   • Gastromad siger:

    Giver mening med afrunding af smagen. Jeg ved min mor kommer svesker i porsesnaps, både for at afrunde smagen og for farvens skyld.
    Ok, med maskinrummet :-).

 2. Sådan! Ingen sild uden snaps.
  Det lyder nu meget lækkert med skovmærke og fennikel i snapsen :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *