Torsk og knoldselleri med dild-mayonnaise

torskogselleri3

Her er dagens hovedret – torsk med bagt selleri og mayonnaise til at dyppe i.

Det skulle egentlig have været en omgang kartoffelsalat til fisken, men jeg faldt over en fin økologisk knoldselleri i Irma tidligere på dagen – det ville også være lidt kedeligt med kartoffel to dage i træk.

Sellerien blev skrællet og trimmet helt rund, penslet med olivenolie og drysset med rigeligt salt. Derefter pakket ind i alufolie og smidt i ovnen 2 time @ 200gr.

Torskefilet blev skåret ud i mindre stykker og først vendt i mel, derefter i pisket æg og rasp.

Fisken blev friteret indtil den var gylden og sprød og straks drysset med salt.

Dagen før puttede jeg en masse dild i en bøtte med olivenolie, og lod den stå i køleskabet natten over og trække. Den kolde olie blev derefter blend’et og tilsat samme mængde solsikkeolie. Et par æggeblommer blev pisket og olien tilsat lidt efter lidt under konstant piskning. Til sidst blev mayonnaisen tilsat hvidvinseddike og salt.

2 comments

 1. Gastromad siger:

  Det ser hamrende lækkert ud. Når jeg laver en dild majo har jeg undladt olivenolie da den kan overdøve dilden, men skal måske afprøve din opskrift.

  • Sjønne siger:

   Tak :)

   Det var lidt tilfældigt at jeg brugte olivenolie, det havde måske været bedre at bruge smagsløs olie. Men her som 50/50 blev det nu alligevel en dejlig aromatisk mayonnaise.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *