aviationverjus4

Her er endnu en cocktail med min nye ven Verjus’en. Forleden lavede jeg en Sidecar Cocktail hvor citronsaften var erstattet af syrlig Verjus (frisk-syrlig saft fra umodne druer), og denne gang er det gin-klassikeren Aviation der står for tur. Og her fungerer det næsten endnu bedre!

En normal Aviation cocktail består af gin, citronsaft, maraschino-likør og lidt violette likør til at give både ekstra aroma og den hazy-blågrå farve.

aviationverjus2

Min tweakede udgave med verjus som erstatning for citron, er baseret på den amerikanske Bluecoat American Dry Gin. Det er en gin der har masser af citrusnoter og har en dejlig friskhed som klæder Aviation cocktailen ret godt. Ginnen har det godt i cocktails som Gimlet, Bee’s Knee’s og Collins hvor citrus spiller førsteviolin. Og det var derfor sjovt at se hvordan den ville opføre sig med den noget mere aromatiske og pivsyrlige verjus.

aviationverjus1

Som violettelikør bruger jeg Bitter Truth Violet Liqueur, som har den del smag, og lige præcis den blå farve der gør Aviation cocktailen lækker og blågrå.

aviationverjus3

Det her bliver nok min yndlingsudgave af Aviation. Man savner ikke citronsaften, som nogle gange godt kan virke lidt grov. Her er det hele meget helstøbt og smooth. Verjus’en tilfører “grønne” og friske smagselementer og samtidig vinøse elementer uden at tage for meget fokus væk fra gin-basen. Eksperimentér evt. med mængden af maraschino eller verjus hvis du kan lide det sødere eller syrligere – den kan sagtens trækkes i den ene eller anden retning uden at miste Aviation-feel’et.

Jeg blandede min tweakede Aviation aka Airway to Heaven sådan:

60 ml Gin (Bluecoat Dry Gin)
25 ml Verjus (Herrenhof Lamprecht fra Extra Brut Vinimport)
10 ml Maraschino (Maraska)
1 teskefuld Violette likør (Bittertruth Violet Liqueur)

Shake alle ingredienser til det hele er ishamrende koldt, og dobbeltstrain over i et cocktailglas. Nyd den uden garniture!