verjussidecar5

Den klassiske Sidecar Cocktail med Cognac, citronsaft og triple sec er her under kærlig behandling med en gang druesaft i stedet for den ellers obligatoriske citronsaft.

Da jeg for nylig bestilte en omgang lækker vin fra Extra Brut Vinimport, fik jeg også lidt af en specialitet med i pakken, nemlig Verjus. Verjus (eller Vertjus/Verjuice aka “grøn saft”) er saft presset af umodne druer. Saften er lige så syrlig som ren citron eller limesaft, og kan uden videre gøre det ud for citrussaft i bl.a. madlavning og cocktails.

Denne verjus fra den østrigske vingård Herrenhof Lamprecht, er fra 100% økologiske umodne druer. Saften er blot pasteuriseret for holdbarhed, men ellers ufiltreret og ubehandlet. Smager man på den solo, så får man først et dejligt syrekick og herefter frugtnoter ala grønne æbler og umodne pærer, og til sidst også florale smagsnoter. Noget mere interessant end “bare” en gang citronsaft.

verjussidecar1

Jeg blandede som sagt en Sidecar. Der skal som bekendt Cognac til. Her bruger jeg ofte en relativt billig sag fra Irma, Pascal Combeau VSOP. Den er både rar som digestif, men også som cocktailingrediens.

verjussidecar3

Valget af triple sec er ikke så svært. Cointreau fungerer bare så godt, og har lige netop den mængde appelsin “parfume” og sødme der skal til.

verjussidecar4

Jeg brugte:

40 ml Cognac
20 ml Triple Sec
20 ml Verjus

Shake det hele med rigeligt is, og dobbeltstrain over i et cocktailglas. Garnér med citronskal og nyd!

verjussidecar2