jameson5

Irsk whisky i cocktails er ikke noget jeg har forsøgt mig med. Oftest er det bourbon eller rye.

Her har jeg brugt Jameson Irish Whisky som jeg var så heldig at få tilsendt. Først et eksempel på Jamesons egen variant af en sommerdrink med ginger-ale og lime, og bagefter et par mere eller mindre klassiske whiskycocktails.

Jameson Irish Whisky er en mild og blød whisky som også er ret letdrikkelig. Bedst som mixer efter min mening, men kan sikkert også nydes neat som en intro til whisky.

jameson4

Jameson’s Ginger & Lime

Jameson har som nævnt lavet en simpel opskrift så du kan nyde her i sommervarmen: Whisky, ginger-ale og lime. Simpelt og forfriskende!

jameson6

jameson12

Det er vigtigt at vælge en god kvalitet ginger-ale. Fever-tree’s er et godt bud.

5 cl Whisky, 2 limebåde du lige giver et klem i glasset og top op med is og ginger-ale. Hurtigt, simpelt og meget terrassevenligt!

Boston Sour

Når vi nu er i whiskycocktail-afdelingen bør man have en sour med. Her har jeg valgt den skummende lækre Boston sour, som egentlig bare er en normal whisky-sour tilsat lidt æggehvide for skummens skyld og et par dryp bitters på toppen for ekstra smag.

jameson3jameson2

5 cl whisky, 2 cl citronsaft, 1 cl sukkersirup og 1 cl æggehvide shakes som en vild til det hele skummer godt og er iskoldt. Strain over i et lowball-glas og dryp lidt bitters over.

jameson11

Jeg brugte Old Time Bitters fra Bitter Truth, men alm. Angostura kan også bruges.

Irish Sidecar

En sidecar er normalt med cognac eller lign. Men her har jeg tilladt mig at bruge whisky. Det fungerer ret godt alligevel.

jameson9

4 cl whisky, 2 cl triple sec og 2 cl citronsaft shakes og straines over i et cocktailglas med kanten der lige er dyppet i citron og sukker først. Normalt er jeg ikke til det der kant-gris, men her fungerer det ret godt, så man kan få den ekstra sødme til hver mundfuld der passer så godt til både den maltede whisky og triple sec’en.

jameson10

Little Italy

Det ville være oplagt at lave en Manhattan, nu når temaet var whiskycocktails. For at give det lidt ekstra sommerpræg valgte jeg at lave en variant med lidt italiensk appelsinbitter/likør i form af Aperol. Ved at tilsætte aperol/campari/cynar (som ikke kan sammenlignes, ved det.) får man drejet den klassiske Manhatten en smule så den ikke er så vinterkrydret og tung. Og Little Italy er jo stadig på Manhattan.

jameson7

Til min Little Italy brugte jeg 4 cl whisky, 2.5 cl rød vermouth, 1.5 cl Aperol og et par dashes Bitter Truth Orange bitter. Det hele røres med rigeligt is og straines over i et glas.

jameson8

Jeg serverede den On the Rocks med et stykke appelsinskal.