ginwalk3_headercollage

Lørdag eftermiddag og aften var vi en tur på Vesterbro for at smage på lækre gins og gin-cocktails. Det var tredje gang at Copenhagen Gin Club arrangerede en gin-walk, og vi var klar igen!

Denne gang bestod programmet af en tur på Mikkeler Bar, Juuls Vinhandel, Lidkoeb, Duck & Cover og til slut den nyåbnede 1656.

ginwalk3_mikkeler_4_post

Starten gik på Mikkeler Bar i Viktoriagade. Et småt og hyggeligt sted med god stemning.

Mikkeler er jo kendt for de utroligt mange og lækre ølvarianter. Ustyrligt mange er der blevet udviklet i gennem tiden. Men det var ikke øllet vi var der for, men derimod deres Botanical Gin. En gin med den delikate Simcoe humle som botanical. Det har resulteret i en, lettere utraditionel gin, med en frisked og tangy/syrlig smag der fungerer rigtig godt.

Vi smagte den først neat, og bagefter med en slice grapefrugt og Fevertree Tonic. En meget lækker og letdrikkelig G&T!

ginwalk3_mikkeler_collage_post

Så gik turen til Juuls Vinhandel på Værnedamsvej. Her stod den på ginsmagning i kælderen hvor Juuls sælger, Max Scott, gennemgik 3 forskellige gins (og en lille bonus).

Juuls Vinhandel er et sandt mekka for spiritus-elskere. Der er lækre flasker lige meget hvor du kigger hen, og man fristes til at shoppe-amok.

ginwalk3_juuls_collage1_post

ginwalk3_juuls_collage3_post

Den stod først på Elephant Gin fra Tyskland. Det er en gin med lokale afrikanske botanicals, og mild enebærsmag. Det er en mere mørk og earthy gin, end jeg normalt er tilhænger af. Det er ikke en gin jeg umiddelbart “klikker med”, og jeg tror den er svær at kombinere i cocktails.

ginwalk3_juuls_collage2_post

Næste gin var Monkey 47 Distillers Cut 2012. Wow, en smagsbombe. Hvis man synes at standard M47’eren er packed med smag, så har Distillers Cut udgaven fra 2012 liiiige fået et boost. Om den er bedre end standardudgaven ved jeg ikke, men den er klart mere interessant at “dissekere”. Det er en flaske jeg bliver nødt til at eje!

Den sidste gin i smagningen var Sipsmiths VJOP (Very Juniper Over Proof). En maskulin gin på 57,7% og med sindssygt meget enebærsmag ( No shit Sherlock?). Dejligt med en gin hvor man tør lade smagspaletten være så simpel og ren. Jeg er fan.

Til slut fik vi da også lige lov at smage M47 Distillers Cut ’11 op i mod ’12’eren. Nu bliver jeg nødt til at købe begge! Spændende sager, som også åbnede lidt for diskussionen om det reelt set er gin, eller spiced vodka. Efter min mening må man kalde det hvad man vil – smagen fejler aller’ en ski’.

ginwalk3_lidkoeb_1_post

Turen gik nu til Lidkoeb på Vesterbrogade. I de smukke bygninger, som i gamle dage var apoteker-laboratorium, findes en smukt indrettet cocktailbar.

ginwalk3_lidkoeb_3_post

Barmanager Morten Raun og co. mixede en opdateret klassisk Savoy-style cocktail; Fairbanks no.1 (Tak Karen!) med Bitter Truth abrikoslikør, Sipsmith VJOP (som smagt hos Juuls Vinhandel), Noilly Prat og citronsaft. Der var vistnok også et dash grenadine. Spændende og velsmagende sager. Og ret fedt at se den maskuline VJOP gin mixet i en lyserød feminin cocktail!

ginwalk3_lidkoeb_collage_post

Vi gik videre til Duck and Cover. Man er ikke i tvivl om at man er kommet til Vesterbro – der er både 60’er stylet med nips tilsat fuldskæg og skovmandsskjorter. Stadig meget hyggeligt.

ginwalk3_duckcover_collage_post

Barejer Kasper Riewe Henriksen gav os først lidt baggrund for stedet, og fortalte lidt om hans forberedelser til os ginelskere. Hans valg af cocktail faldt på den klassike Aviation cocktail.

ginwalk3_duckcover_2_post

Han havde valgt at lave den næsten helt klassisk, dog med nedtonet violette (og tak for det!) og godt med syre fra den friske citronsaft. Ginnen var Aviation Gin fra Portland, netop navngivet efter den klassiske amerikanske cocktail.

ginwalk3_duckcover_3_post

Sidste bar på denne ginwalk var nyåbnede 1656 på Gasværksvej. Navnet er simpelthen bare postnummeret – ligesom søsterbaren 1105 i indre by.

Stedet er meget hyggeligt indrettet og personalet udstråler en masse entusiasme omkring deres håndværk.

ginwalk3_1656_collage1_post

Baren er rigtig hyggelig og man kan jo ikke stå for sådan et stort lineup af flasker man kan studere!

ginwalk3_1656_1_post

Temaet for os på 1656 kredsede omkring Henrik Hammers Geranium Gin. En af de lækreste ny-klassiske gins. Barmanager Nicklas Jørgensen fortalte først lidt om geraniumplanten og vi fik lov at dufte til den aromatiske urt – både som plante men også i et rendestillat i en forstøver. Ren parfume!

ginwalk3_1656_collage2_post

Da vi havde smagt på ginnen neat, fik vi valget i mellem en G&T garneret med grapefrugtskal, en klassisk dry martini uden grøntsager eller en Snap Fever cocktail (Tak igen Karen!).

Jeg selv hoppede på den oldschool Dry Martini. Det er måske lidt kedeligt, da jeg ofte nyder Geranium gin på denne måde. Men for satan det holder!

Glad, sulten og små-tipsy nuppede vi en bid mad i det københavnske og listede hjemad. Tak til Michael, En verden af gin, Copenhagen Gin club for endnu et verdensklasse arrangement!