thomashenry3

I dette indlæg vil jeg fortælle lidt om en af mine yndlingstonics, nemlig Thomas Henry Tonic Water.

Thomas Henry tonic’en kommer fra Tyskland, hvor det ganske unge firma (2010), beliggende i Berlin, producerer både tonic, lemon-, ginger- og hyldeblomstsodavand. Sidste nye skud på stammen er noget så fint som en Cherry Blossom Tonic. Den glæder jeg mig til at få fingre i.

Firmaet er opkaldt efter ophavsmanden til det vi kender som sodavand i dag. Altså vand med kuldioxidbobler. I 1773 var den engelske Thomas Henry den første til at berige vand med kuldioxid. Det blev sikkert brugt som en slags medicin eller helseting, som så meget i den tid.

Vandet som Thomas Henry bruger til fremstillingen kommer fra en kilde i Bad Meinberg, og skulle efter sigende sikre den høje kvalitet på slutproduktet.

TH_technische-zeichnung

Thomas Henry Tonic Water bruger jeg oftest til G&Ts, men også til andre kombinationer. Vodka & Tonic når man har besøg af ginforskrækkede (der endnu ikke er blevet omvendt), og Vermouth & Tonic når det godt må være lidt lettere og knap så alkoholheftigt. Det er en tonic der har de mest basale kvaliteter i orden: tilpas bitter, tilpas sød og med velafstemt syre. Bitterheden virker ikke kunstig, selvom det måske er tilfældet. Klart et bedre alternativ end de gængse private-label tonics eller de der er tilgængelige fra de helt store producenter.

Jeg har skrevet en del gæsteblogindlæg på Gastromand.dk hvor jeg bl.a. har brugt Thomas Henry Tonic’en til disse to kombinationer:

En italiensk G&T med Nardini’s ginlikør Ginepro del Grappa garneret med citronskiver og laurbærblade.

Læs mere på Gastromand: Tuesday G&T: Italiensk for begyndere

ThomasGrappaHenry

En julet G&T med den altid pivlækre Four Pillars Rare Dry Gin garneret med appelsinskal og nelliker.

Læs mere på Gastromand: Tuesday G&T: Gin og Bjældeklang

ThomasJuleHenry

Foruden at være en super G&T mixer, kan Thomas Henry Tonic’en, som tidligere nævnt, også blandes med vermouth. Det smager altså bare vildt godt!

Her har jeg hældt 6 cl. tør vermouth over is, og toppet det med Thomas Henry Tonic Water. Det giver en herlig mild drink med masser af frugtsmag, og alle de fine urtenoter fra vermouthen træder fint frem. Jeg brugte den ultralækre Belsazar Dry, men alm. Noilly Prat dry fungerer også. Belsazar’en er bare i en liga for sig selv IMO.

thomashenry1

Som garniture valgte jeg at give den lidt mere urtearoma fra en dusk estragon, og lidt citrusparfume fra et stykke citronskal.

thomashenry2

Du kan købe Thomas Henry Tonic fra bl.a. Blok18.dk (som også har doneret flasken jeg har brugt til dette indlæg, samt en del af de andre flasker i min Tonic & Mixers Guide  <<< Tjek den ud!)