Kammusling med russisk salat, hybenrose og Oscietra caviar

kammuslingrussisk5

Her er et lille afbræk fra nytårsaftens-retterne – en lille forret som vi spiste i lørdags.

Ristet kammusling med en slags russisk salat af syltede rødbeder med mayonnaise rørt med oscietra caviar og smagt til med lidt trøffelolie.

Kammuslingerne blev drysset med lidt salt og sukker en times tid inden de skulle steges. De blev efterfølgende stegt i olie ved høj varme til de kun lige var lune i midten(brug kødnål-tricket).

En mayo blev til “the bamix way” – et økoæg i bunden af et bæger, en klat sennep, en sjat eddike og 300ml solsikkeolie + et skvæt trøffelolie – wroom wroom med bamix i 15 sekunder og så var der mayo. Mayoen blev rørt op med oscietra caviar fra rossini.

kammuslingrussisk6

Syltede rødbeder(selvfølgelig hjemmesyltede) blev skåret i tern og fik lidt af mayoen hældt over – toppet op med et par dutter ekstra caviar og så kammuslingen ovenpå – til slut et drys tørrede hybenroseblade(mest for duften og udseendets skyld)

kammuslingrussisk4

2 comments

 1. Erland siger:

  Ser godt us – har du selv tørret hybenroseblade – hvis ja hvordan ? Jeg har masser af hybenbuske i mit sommerhus og har en dehydrator stående – men den tanke er ikke faldet mig ind :-) Har laver sorbet p dem – føj for pokker – det luktede af parfume i hele huset

  • Sjønne siger:

   Tak :) Ja, har selv tørret dem. Skyller bare bladene godt i vand og breder dem ud på en bageplade og tørrer dem ved 90-100grader til de er knastørre. De holder sig længe i en lufttæt beholder. Så de skal da bare i dehydratoren 😉

   Men igen, der er ikke voldsom smag i bladene. De giver dog en lækker sødlig parfumeret duft når de bliver anrettet ovenpå noget lunt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *