Mælkefri middag del 3 – Laksetatar og to-timers æggeblomme

laks2

Så kom der laks på bordet i den mælkefri menu – her er den marineret i sukker, salt og citronsaft – så helt tatar er det dog ikke.

Det friske laksekød blev toppet med en æggeblomme, ikke rå – ikke blød/hårdkogt, men tilberedt til en konsistens som blødt smør.

Laksen blev først trimmet og afskællet og skindet skåret af. Kødet blev gået efter for mørkt kød(det smager nemlig bittert/trannet), og skåret i små tern. En blanding af citronsaft, sukker og salt blev vendt i laksen og det trak på køl ca. 1 time.

Skindet fra laksen blev skrabet rent på bagsiden så det næsten var gennemsigtigt, og derefter stegt sprødt i ovnen med et fad ovenpå som presse.

To timer før servering smed jeg æggene i vandbad ved 63 grader, og så er det blot at vente(kortere tid kan nok gøre det, men det passede bare godt ind den strikse tidsplan).

En skefuld laks røg på tallerknen, og æggeblommen(hviden fra ægget blev kasseret) ovenpå – alm. karse, brøndkarse og blomsterkarse blev drysset over + et stykke af den sprøde svær.

Til retten fik den lækreste champagne – en Dom Perignon Vintage 2002. Super krystalklar smag, med noter af nougat/nødder og citrus. Det er en flaske der helt sikkert skal på reolen igen her snart.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *