Nytår 2013 del 4: Smørpocheret hummer med ponzu, puffet ris, ristet sesam og syltet kinaradise

5_hummer2

Så blev det tid til lidt hummer i nytårsmenuen. Det blev til denne ret hvor hummeren blev serveret helt enkelt med lidt af smørret, ponzusaucen, risnudler der var puffet og et pulver af sorte sesamfrø. En ultratynd strimmel af syltet kinaradise og rå fennikel var tilbehøret.

Jeg startede med at vakuumpakke hummerhalerne (som på forhånd var pillet ud af skallerne og renset for tarm osv.) med en klat smør pr. hale og et drys salt. De blev pocheret i sous vide vandbadet ved 60 gr i ca. 15 min. Det gør at de kun lige præcis er gennemtilberedte.

Til retten lavede jeg en ponzu sauce. Den indeholder soya i god kvalitet, limesaft, dashi, mirin og lidt ekstra sukker hvis den bliver for skarp. Det skal være en salt/sur sauce. Ved servering piskede jeg lidt af pocheringssmørret i ponzuen.

5_hummer1

Nogle risnudler røg i 180gr varm olie i et par sekunder til de puffer godt op. Dem knuste jeg lidt i stykker og krydrede dem med havsalt. De puffede ris blandede jeg så med lidt sort sesam der havde fået en tur i Bamix-grinderen.

Kinaradisen blev tidligere på dagen skåret i ultratynde skiver på mit nye mandolinjern fra hwl.dk. Fatter ikke at jeg har holdt ud med mit gamle mandolinjern. Sådan et japansk stykke isenkram er bare noget der funker! Radiseskiverne syltede jeg i lidt riseddike blandet med et dash sake og et skvæt blomsterhonning.

Vi drak en dejlig 2012 Riesling til fra Dr. Loosen i Mosel.

5 comments

 1. Det ser som altid lækkert ud! Hummer og smør – hvad mere har man brug for 😀

  Det lyder lækkert med Riesling fra Dr. Loosen til – det er en Riesling som i hvert fald har en høj bællefaktor! 😉 Jeg har næsten altid et par flasker liggende, da min lokale SuperBest næsten altid har 2 fl. for 140,- :)

  • Sjønne siger:

   Tak! Ja, det er noget der duer :)

   Den er absurd billig ifht. kvaliteten. En anden god Riesling der ofte er til at få i Superbest/Spar er vinene fra Jean Babtiste Adam fra Alsace.

   • Ja, det er vist det man kalder value for money! :) Jeg tror godt, at jeg ved, hvad det er for en. Den må jeg lige prøve en dag – man kan jo altid drikke en go’ flaske Riesling 😀

 2. Mette siger:

  Hold nu fast, hvor ser det lækkert ud! Godt gået!! Det ville jeg virkelig gerne have smagt.

  Rigtig god ide m det sorte sesampulver. Var det for “voldsomt” at bevare nudlerne hele? Det ville have set så fint ud ……. ??

  • Sjønne siger:

   Tak skal du have Mette :)

   Jeg har før lavet retter med puffede risnudler, og synes det bliver noget rod at spise uden at det flyver rundt på tallerknen. Samtidigt kunne det blive blandet lidt bedre med sesampulveret på denne måde 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *