Surf n’ Turf – Oksehøjrebsbøf med hummer, rødvinssauce med oksemarv, syltet majroe og Oscietra caviar

surfnturf3

Første arbejdsdag efter en dejlig juleferie skulle da lige gøres lidt mere udholdelig – den stod nemlig på onsdags-surf-n-turf – altså landdyr kombineret med havdyr! En vidunderlig kombination.

Her er det en bøf af højreb med en hummerhale, syltet majroe og en lækker cremet Oscietra Caviar fra Rossini.

Jeg blev inspireret af Faster Philip’s smukke surf n’ turf kreation, men denne blev dog mere “naturligt” udseende 😉

Saucen blev startet op først – et par okseben med masser af marv i, blev brunet af i en gryde og tilsat løg, hvidløg, porre, laurbærblade, sorte peberkorn. Da det hele var brunet godt af tilsatte jeg en sjat rødvin og lod det koge op, og derefter en liter koldt vand. Da det havde simret en times tid sigtede jeg suppen og reducerede den til 1 dl. Inden servering tilsatte jeg den kogte marv fra benene(presset igennem en sigte) og monterede saucen med koldt smør.

Bøfferne blev saltet og sat til at trække ved stuetemperatur til de var tørret godt ind på overfladen. Herefter stegt som vanligt – først på fuld skrue med rigeligt olie, så ved medium varme med et par hvidløgsfed, en stor klat smør og en dusk timian tilsat og så konstant glaseret med det varme stegefedt. Kødet fik lov at trække 10 min. inden det blev skåret ud.

Hummerhalerne(rå Mainehummer-haler) blev pocheret i ca. 4 min og derefter kølet af og pillet. Inden servering halveres halen og steges kort af på kødsiden.

En majroe blev skåret i lange strimler med en tyndskræller og syltet i sherryeddike, rørsukker og lidt vand i ca. 30 min.

surfnturf1

Retten blev anrettet med et par skefulde sauce nederst, så kødet, et godt drys ærtespirer, hummerhalen, og så toppet af med en skefuld af den fyldige Oscietra caviar fra Rossini!

Glædelig Onsdag herfra!

surfnturf2

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *