prinsenscoqtail1

Tillykke til HKH Prinsgemalen med de 80 år! Det kræver da vist lidt at skylle efter med, så her er en fuldstændig fransk cocktail, i dagens anledning: “Coqtail”.

Fransk gin fra Gabriel Boudier’s Fahrenheit, Moulin Vert Absinthe og lidt ekstra anispower med en sjat Pastis fra Marseille! Og så hviden fra et lille fransk vagtelæg naturligvis!

Cocktailen følger næsten Savoy-opskriften på “Millionaire Cocktail No. 2”. Ingen pun intended mht. nummerrækkefølge eller noget…

Den originale opskrift indeholder anisette, men her har jeg altså brugt Pastis. Jeg vil tro at det kræver en godt urtet absinth, hvis ikke det hele skal drukne i anis-smag. Med Moulin Vert’en var den i hvert fald stadig interessant og andet end anis (selvom der er godt skrald på).

prinsenscoqtail2

Lineuppet af franske ingredienser. Fahrenheit ginnen formår at give det friske pust fra enebær, så det hele ikke bare handler om anis.

prinsenscoqtail3

2/3 gin og 1/3 absinthe + et dash pastis røg i en shaker med hviden fra et vagtelæg og masser af is. Shake, shake, shake (google translate: “Secouer, secouer, secouer!”) – og dobbelt strain over i et cocktailglas. Garnér med en kvist (Fransk!) estragon som du lige giver et par slaps på håndfladen eller på et skærebrædt først.

prinsenscoqtail4

Tillykke og salut herfra til HKH Prinsgemalen!